Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Sci-Fi ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΙΕΘΝΩΣ

04/11/2015

e-Social (best sci-fi)Το e-Social είναι μία ελληνική ταινία επιστημονικής φαντασίας μικρού μήκους, που ταξιδεύει σε διάφορα κινηματογραφικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο και αποσπά διακρίσεις και βραβεία.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία της Ναταλίας Λαμπροπούλου και σε σενάριο και παραγωγή του Σωτήρη Πετρίδη, διαδραματίζεται στο 2035, όπου υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ολογραμμάτων νεκρών προσώπων μέσα από τις πληροφορίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κατείχαν εν ζωή. Η Άννα, έχοντας χάσει πρόσφατα τον άντρα της, αποφασίζει να δημιουργήσει το δικό του ολόγραμμα, κάτι που όμως δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή.

Το e-Social έχει αποσπάσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Επιστημονικής Φαντασίας στον Καναδά (Granite Planet International Film Festival), βραβείο Ειδικής Μνείας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νάουσας, ενώ πριν λίγες ημέρες, ο Σωτήρης Πετρίδης απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου στο Festicini – Festival Internacional de Cinema Independente της Βραζιλίας. Η ταινία συνεχίζει να προβάλλεται και να διαγωνίζεται σε διάφορες χώρες, με τις επόμενες προβολές να έχουν προγραμματιστεί για το Rhode Island Comic-Con των ΗΠΑ και το Filmski festival Prvi kadar στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζόυς Ευείδη, Ματίνα Κουλουριώτη και Χρήστος Παπαδημητρίου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η ταινία έγινε δεκτή στο Comic-Con International, ένα από τα μεγαλύτερα events της pop κουλτούρας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Τέλος, μέσα σε εννέα μήνες το e-Social έχει γίνει ήδη δεκτό σε 25 διεθνή φεστιβάλ, ενώ παράλληλα έχει προβληθεί σε 14 χώρεςPost a new comment