«Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» για μικρά παιδιά

0
442

tsiabaliΓράφει η Έλενα Αρτζανίδου

Όταν η/ο συγγραφέας καλείται να γράψει βιβλία μικρής φόρμας, κάποιοι νομίζουν πως είναι το ευκολότερο είδος.

ΛΑΘΟΣ. Τα βιβλία μικρής φόρμας για παιδιά απαιτούν ταχύτητα, εξέλιξη στην πλοκή, δυνατό λόγο, φαντασία, ευφάνταστους διαλόγους και φυσικά στο τέλος η λύτρωση που απαιτεί ο μικρός αναγνώστης.

Ένα τέτοιο βιβλίο είναι και το «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» από την Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη και τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η συγγραφέας από την πρώτη της λέξη βάζει έξυπνες δυσκολίες στην ηρωίδα της τη μάγισσα Φριντανίτα, ενώ παράλληλα προκαλεί, με τις πράξεις των ηρωίδων της και τα γεγονότα που συμβαίνουν, το χιούμορ.

Το κείμενο στοχεύει στην ανάδειξη των γραμμάτων μέσα από ένα παιχνίδι  λέξεων χαμένων και υπαρκτών και αυτό επιτυγχάνεται με μαεστρία από την Χρυσάνθη Τσιαμπαλή δίχως να χρησιμοποιήσει, περιττές, ανούσιες λέξεις. Αντίθετα πλάθει μια όμορφη, ευφάνταστη  ιστορία ανάμεσα σε μάγισσες. Μέχρι λίγο πριν το τέλος ο αναγνώστης δε μπορεί να μαντέψει ποιος μπορεί να προκαλεί το χάος ανάμεσα στα γράμματα και αυτό κάνει την ιστορία της πολύ ενδιαφέρουσα.

«…-Άφρα μάφρα σάλα,τα αυτιά του Σταύρου να γίνουν μεγάλα! είπε και κούνησε το μαγικό της ραβδί, μα αντί τα αυτιά του να γίνουν μεγάλα, πάνω στο κεφάλι του γαϊδάρου εμφανίστηκε ένα ποτήρι γάλα!»

Οι εξαιρετικές εικόνες της Μις Μόλυβ τονίζουν και έλκουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών.

Το βιβλίο αξίζει να διαβαστεί από νήπια και παιδιά μικρών τάξεων.

 

Για τη συγγραφέα

https://www.psichogios.gr/site/Authors/show/388/xrysanthh-tsiampalh-kelepoyrh

Advertisements
Προηγούμενο άρθρο«Χαρίτος… Comedy Show» στο Θέατρο Φλέμιγκ
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της Δράσης Θεσσαλονίκης για τον OAEE
Γεννήθηκε στη Δυτική Γερμανία. Τα παιδικά της χρόνια τα έζησε στο Μαυρονέρι του νομού Κιλκίς και αργότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου τελείωσε το Λύκειο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών Καρδίτσας καθώς και του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Θεσσαλονίκη. Από το 1996 ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και για ενήλικες. Σήμερα μετρά 34 τίτλους. Αναλυτική εργογραφία της μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό ιστολόγιό της (blog): ardjanidou.psichogios.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here