ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ 27, 28, 29/10 ΣΤΗ ΒΕΝΤΕΤΑ!

0
891

leivadasΤο πρώτο τραγούδι με το οποίο τον γνώρισα, ήταν το Δειλά (το καράβι για τη Φολέγανδρο). Πέρασαν αρκετά χρόνια, μεσολάβησαν πολλές επιτυχίες για να τον συναντήσω, πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη.  Μια από τις αγαπημένες του πόλεις, την έχει τιμήσει και  στιχουργικά  «Βρέχει στην  Ίωνος Δραγούμη».

Πρόκειται για έναν από τους πιο προσιτούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει και από εκείνους που λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους, τη γνώμη του κοινού. Το πρόγραμμα, σχεδόν πάντα, ξεκινά με εκείνον πίσω από το πιάνο και έτοιμο για ένα μουσικό ταξίδι με  «πλοηγό», τον κόσμο. Αποφεύγει τους τυποποιημένους προλόγους, λέει αυτό που νιώθει και μπορεί άνετα να μπει σε διάλογο με οποιονδήποτε, ακόμα και πάνω στη σκηνή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε μπορείς να τον χαρακτηρίσεις, γιατί έχει την άνεση να κινείται ανάμεσα σε διάφορα είδη μουσικής & διαφορετικούς ρυθμούς.

Ο ίδιος άλλωστε λέει  «Στη μουσική, «μητέρα» μου είναι το ηλεκτρικό τραγούδι και «πατέρας» μου  το λαϊκό».  Το εντυπωσιακό με εκείνον είναι ότι ενώ  τραγουδάει ο ίδιος, επιλέγει κάθε φορά- θαρρείς από ένστικτό- και την κατάλληλη φωνή  για κάθε τραγούδι.  Γι’ αυτό και  θα ακούσεις συχνά την ερώτηση «Κι αυτό, δικό του είναι;» Ναι! Είναι πολλά τα διαμαντάκια του και δυστυχώς δεν χωράνε όλα σε ένα πρόγραμμα. Εκτιμά πολύ τους νέους ανθρώπους και το αποδεικνύει με την εμπιστοσύνη που τους δείχνει επί σκηνής…  εξάλλου μας έχει συστήσει πολλά νέα παιδιά και συνεχίζει. Είναι από τους τύπους που αφουγκράζεται τη διάθεση του κοινού και είναι «εκεί» για να τη φτιάξει ή να την «χαλάσει» (μας έχει κομματιάσει πολλάκις). Δε θα ξεχάσω σε ένα live, πρόσφατα, που ανάμεσα στο κοινό βρισκόταν μια πολύ ανήσυχη παρέα γυναικών, ξέρετε, από αυτές που μιλούν δυνατά ή γελούν. Εκείνος απτόητος.  Λίγο χιούμορ και όλα ήρεμα. Ούτως η άλλως το χιούμορ αποτελεί απόδειξη  οξυδέρκειας, και  εκείνος τη διαθέτει. Για ‘μένα φυσικά, εκτός από αγαπημένος δημιουργός  είναι και από τους πρώτους ανθρώπους που μου εμπιστεύτηκαν συνέντευξη. Και δε μιλώ για τις ραδιοφωνικές συναντήσεις μας, αλλά για μια συνέντευξη που έγινε μέσα σε  taxi, μετά από πρόβα και η οποία δεν κυκλοφόρησε ποτέ (για διάφορους λόγους).  Όπως καταλάβατε και από τους τίτλους τραγουδιών, μιλάμε για τον Κώστα Λειβαδά!

Τώρα αν θέλετε να διαπιστώσετε αν ισχύουν τα παραπάνω…

27,28 & 29 Οκτώβρη στο Βεντέτα live stage (Eθνικής Αμύνης 3, Θεσσαλονίκη)

Κώστας Λειβαδάς Βίκυ Καρατζόγλου

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο)

Βαγγέλης Καλαμαράς (τύμπανα)

Τάκης Μπαρμπέρης (κιθάρα) Συμμετέχουν οι μουσικοί:
Αιμίλιος Μπαριαμπάς (μπάσο)
Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα)
Τάκης Μπαρμπέρης (ηλεκτρική κιθάρα)

ΒΕΝΤΕΤΑ
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 3
Τηλέφωνο Kρατήσεων:2310 234973
Ώρα έναρξης:22:30

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here