Συστήνεται θέση οικονομικού διευθυντή σε Εθνικό και ΚΘΒΕ

05/08/2015

xidakis«Φυσικά και δεν μιλάμε για περιορισμό, αλλά για διευκόλυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Με ορισμένες τροποποιήσεις του ιδρυτικού νόμου θα ξεκαθαρίσουν οι εξουσίες του διοικητικού συμβουλίου από τον καλλιτεχνικό διευθυντή και θα προβλεφθεί θέση οικονομικού διευθυντή, που θα έχει όλες τις ευθύνες για τις προμήθειες και τις δαπάνες». Αυτό απάντησε ο αν. υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης, δίνοντας ένα στίγμα των αλλαγών που προωθεί στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των κρατικών θεάτρων (Εθνικό Θέατρο και ΚΘΒΕ), με δήλωσή του στη Εφημερίδα των Συντακτών.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν γίνει εισηγήσεις και προτάσεις από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές, τις διοικήσεις και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στους δύο θεατρικούς οργανισμούς.

Ωστόσο, η υπερφόρτωση του εκάστοτε καλλιτεχνικού διευθυντή με καθήκοντα οικονομικής -και όχι μόνο- φύσεως, είναι ένα θέμα που επισημαίνεται εδώ και χρόνια με δημόσιες δηλώσεις, καθώς ο όγκος δουλειάς είναι υπερβολικός αλλά κυρίως το αντικείμενο είναι τελείως άσχετο με τους καλλιτεχνικούς διευθυντές, οι οποίοι συνήθως είναι ηθοποιοί ή σκηνοθέτες.

Γ. Κεσ.

 Post a new comment