ΥΠΠΟΤΗΣ | ΠΕΡΙ ΚΑΥΓΑΔΩΝ

02/08/2017

ΑΠΕ ΜΠΕ/Υπ. Πολιτισμού/STR

• Καυγάς νο1: Και να που τα Δημήτρια βρέθηκαν ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι για την πολιτιστική τους διάσταση, αλλά λόγω της πολιτικής κόντρας διοίκησης και αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τα περιστατικά τα γνωρίζετε ή θα τα διαβάσετε στις αρμόδιες σελίδες.

• Το θέμα είναι ότι έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης και από τις δύο πλευρές, χωρίς επί της ουσίας να ενδιαφέρεται κανείς για την ουσία των Δημητρίων, τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνονται, το αποτέλεσμα το οποίο παράγουν, την εμβέλεια την οποία έχουν. Το διακύβευμα ήταν ο καφενές, αν και θα μπορούσε μια αισιόδοξη και περιπαικτική ματιά να δει αυτό που συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ως την εναρκτήρια εκδήλωση των 52ων Δημητρίων με τίτλο «Χωρίς πρόγραμμα»…

• Καυγάς νο2: Απορρίφθηκε το τεχνικό δελτίο του ΥΠΠΟ για τα έργα στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης (και Βεργίνα και Πέλλα!) και έγινε το σώσε. «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επέλεξε την απευθείας απόρριψη όχι μόνο του τεχνικού δελτίου της Αμφίπολης αλλά και των υπόλοιπων προτάσεων του ΥΠΠΟΑ για σημαντικά έργα στην Κεντρική Μακεδονία» είπε η ΥΠΠΟ Λ. Κονιόρδου.

• «Στην περίπτωση της Αμφίπολης το ΥΠΠΟ είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διαμόρφωση του τεχνικού δελτίου του έργου. Είναι γεγονός ότι μας εστάλη από την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ένα τεχνικό δελτίο με σημαντικά κενά και σημαντικές παραλείψεις» είπε σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας. Βεβαίως ο Περιφερειάρχης εγγυήθηκε ότι τα λεφτά για την Αμφίπολη θα πάνε στην Αμφίπολη.

• Άδραξε την ευκαιρία και η Όλγα του πολιτισμού, η οποία απεφάνθη ότι η ηγεσία του ΥΠΠΟ αποδεικνύεται «επικίνδυνη» και «εμμονική» με την Αμφίπολη. Σημειωτέον ότι λίγο νωρίτερα η Όλγα του πολιτισμού ξιφούλκησε με αφορμή τον φοβερό σεισμό στην Κω και τις ζημιές από πτώσεις αγαλμάτων λόγω «πλημμελούς στερέωσης».

• Δόθηκε τελικά από το ΚΑΣ και το ΥΠΠΟ το Ηρώδειο στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» αλλά την 1η αντί της 20ής Σεπτεμβρίου. Για τους ανησυχούντες…

• Μαθαίνουμε ότι εκταμιεύθηκαν τα 100.000 ευρώ που έταξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο ΚΘΒΕ για τις εργασίες αποκατάστασης στα Θέατρα Γης και Δάσους. Ήδη στο Θέατρο Γης, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, κατασκευάστηκε ένας φράχτης. Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η ΤhessΝews το καλοκαίρι του 2016. Καλό Σ-Κ σε όλους!

Ο ΥΠΠΟΤΗΣ

Από το φύλλο της THESSNEWS #64 Post a new comment