ΕΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

19/07/2017

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Philippe Ray, η σύζυγό του καθώς και όλο το προσωπικό των δύο αυτών φορέων, υποδέχθηκαν περίπου 300 άτομα την Παρασκευή 14 Ιουλίου με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Γαλλίας.

Η δεξίωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της διευθύντριάς του, κας Αγαθονίκης Τσιλιπάκου.

Η βραδιά πλαισιώθηκε μουσικά από τους «The Professor’s Jazz Orchestra» του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, κ. Δημήτρη Κίτσο. Η εκδήλωση αυτή σηματοδότησε την έναρξη του Θερινού Μουσικού Φεστιβάλ του Ωδείου που λαμβάνει χώρα καθ ’όλη τη διάρκεια του Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία των δέκα γαλλικών πληρωμάτων, που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας 470 στη Θεσσαλονίκη και όπου αναδείχτηκαν οι αποδόσεις τους και η επιτυχία δύο εξ αυτών, τίμησε την εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν μέλη της γαλλικής κοινότητας, εκπρόσωποι τοπικών αρχών, ευρωβουλευτές και βουλευτές, τακτικοί συνεργάτες του Γενικού Προξενείου και του Γαλλικού Ινστιτούτου του πολιτικού, διοικητικού, ακαδημαϊκού, επιστημονικού και πολιτιστικού κόσμου καθώς και μέλη συλλόγων και ΜΚΟ από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.Post a new comment