ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ KAPANI PROJECT

0
814

Του Χρήστου Αλαβέρα*

Η δυναμική των καλλιτεχνικών δράσεων και της ζωηρής παρουσίας των θεατών μαζί με την ζωντανή δραστηριότητα και την ιστορία της αγοράς κάνουν το Kapani Project ένα ιδιαίτερο γεγονός με εναλλασσόμενες εικόνες, που έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον η καθεμία. Γεγονότα, δράσεις, συμβάντα, καταστάσεις, καλλιτεχνικές χειρονομίες με φαντασία περνούν μπροστά από τα μάτια μας. Είναι μια μεγάλη πρόκληση να πιάσεις κάτι απ΄αυτά με το μολύβι και να τα μεταφέρεις στο χαρτί ζωντανά, όπως είναι με τη μορφή γρήγορου σχεδίου. Πόσο μάλλον να δώσεις μια συνολική καταγραφή τύπου ρεπορτάζ.

Όμως όσο δύσκολο κι αν είναι, είναι ο μόνος τρόπος να φανεί αυτό που δεν φτάνει να καταγράψει η φωτογραφική μηχανή, το βίντεο και οι λέξεις. Με αυτό προσπαθώ εδώ να μεταφέρω όλη την κίνηση, τη ζωντανή και περιπετειώδη των γραμμών, που συνθέτουν αυτή τη γιορτή, τη γεμάτη εκπλήξεις. Και καθώς οι εκπλήξεις είναι το μόνο σίγουρο, ας αφήσω τα μολύβια και τα χαρτιά ν’ αποκαλύψουν και σε σας και σε μένα τις δράσεις του δεύτερου Kapani Project που θα δουν τα μάτια μου, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

*Ο Χρήστος Αλαβέρας θα επιμεληθεί για μια ακόμη χρονιά το εικαστικό ρεπορτάζ στη διάρκεια του Kapani Project, με σκίτσα των ανθρώπων της αγοράς και των δράσεων που θα λάβουν χώρα. Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση με τα περσινά του σκίτσα από το Kapani Project.

INFO

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου
@Αγορά Καπάνι
Από τις 00.01 έως τις 23.59
με είσοδο ελεύθερη
Προηγούμενο άρθρο52Α ΔΗΜΗΤΡΙΑ: Η «ΘΕΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ» ΩΣ ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ROAD TRIP
Επόμενο άρθροΕΡΓΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΣΤΟ WHITE RABBIT
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here