Ο ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟΣ!

0
1916

Δείτε φωτογραφίες από το Συνοικισμό Κωνσταντινουπολιτών, τις μέρες της πρόσφατης χιονόπτωσης.

Η Ένωση που το 1926 γέννησε τον ΠΑΟΚ, την ισχυρότερη συνεκτική συλλογικότητα των ξεριζωμένων Ρωμηών, ήρθε η ώρα το 1961 να φροντίσει για τη στεγαστική αποκατάστασή τους. Έτσι, με ενέργειες μελών της Ένωσης, ιδρύθηκε ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «Η Κωνσταντινούπολις» που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του Συνοικισμού. 

Ο λόγος του απερχόμενου προέδρου Καμιτάκη για λόγους υγείας, όπως καταγράφεται στα πρακτικά της 4ης Οκτωβρίου 1966, επιβεβαιώνει όχι μόνο τη σύνδεση του Συνοικισμού με την Κωνσταντινούπολη, αλλά και το οραματικό του πράγματος. Λέει, λοιπόν, ο Καμιτάκης αφού ευχαριστεί για τη συνεργασία τα μέλη του δ.σ.: «…λυπούμαι τα μέγιστα διότι αποχωρίζομαι συναδέλφων και φίλων μετά των οποίων εμοχθήσαμεν διά να επιτύχωμεν το ωραίον αυτό έργον που πρόκειται να διαιωνήσει το όνομα της Βασιλίδος των πόλεων» (Κωνσταντίνος Καμιτάκης, πρόεδρος / Πρακτικό β’ περιόδου, αρ. 40, 4-10-1966).

Περισσότερα για την ιστορία του Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών ΕΔΩ

Φωτογραφίες: Γιάννης Κεσσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθρο«ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ»: ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
Επόμενο άρθροΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΖΩΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/1
Σπούδασα Νομικά, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη. Και διευθυντή το Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» την οποία διηύθυνα από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Τώρα, όλη η ψυχή για το thinkfree. Ούτως η άλλως, η μεγαλύτερη ατομική αντίσταση του ανθρώπου υπήρξε ανέκαθεν η ελεύθερη σκέψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here