ΚΟΘ@2018: ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΗ, ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΣΟΛΙΣΤ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

19/01/2018

Της Ζωής Τσόκανου | καλλιτεχνική διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης*

Το στεγαστικό παραμένει το άλυτο πρόβλημα για την Κ.Ο.Θ. Κάναμε ήδη πολλές προσπάθειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση στο σύνθετο αυτό πρόβλημα ή τουλάχιστον να βελτιωθεί η παρούσα κατάσταση κατά το δυνατόν.

Επιδιώκουμε με διάφορες δράσεις το άνοιγμα στο κοινό σε μία διαρκή προσπάθεια εξωστρέφειας. Σε αυτό το πλαίσιο οργανώνουμε επισκέψεις στην περιφέρεια, ενδυναμώνουμε τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, συμπράττουμε με κορυφαίους καλλιτέχνες και αναπτύσσουμε περαιτέρω τις συνέργειές μας.

Καταρχάς υποδεχόμαστε δύο κορυφαίους παγκοσμίως σολίστ, τον πιανίστα Murray Perahia στις 28/1 και τον φλαουτίστα Maurice Steger στις 20/4, ενώ ξεκινάμε μία νέα προσπάθεια στις εκπαιδευτικές μας δράσεις με δύο προγράμματα. Την «Παιδική Γωνιά» του Ντεμπυσύ, για τους πιο μικρούς μας φίλους, που συνδυάζει μουσική, παραμύθι και εικαστικές τέχνες και τη συμφωνική κωμωδία «Πάμε ΟΡΧΗΣΤΡΑ» για τους μεγαλύτερους, που θα ενώσει επί σκηνής τους μουσικούς μας με τους φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Κ.Θ.Β.Ε. προσφέροντας γνώση, ψυχαγωγία και άφθονο γέλιο.

Φυσικά προτείνουμε ανεπιφύλακτα κάθε μας συναυλία, με το διαφορετικό χαρακτήρα της και τις συμπράξεις με γνωστούς και αξιόλογους καλλιτέχνες, πολλοί εκ των οποίων συνεργάζονται για πρώτη φορά με την Κ.Ο.Θ.

*Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές γράφουν για το τι άφησε πίσω του ο παλιός χρόνος, ποιες προσδοκίες γεννά ο καινούριος και τι μεγάλο θα δούμε από τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης το 2018

Πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα thessnews, φύλλο 5.1.2018 

 Post a new comment