ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ@2018: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟΙ, ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ MOMUS

24/01/2018

 

 

Του Ηρακλή Παπαϊωάννου | διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφήνει πίσω του το 2017 (για να το υποδεχτούμε εκ νέου το 2018) είναι η απόλυτη υποστελέχωση.

Η μεγαλύτερη προσδοκία για τη νέα χρονιά είναι η αναμενόμενη συνένωση τριών σημαντικών μουσείων της πόλης στον ενιαίο φορέα του MOMus, που πρόκειται να αποτελέσει πολιτιστικό οργανισμό υπερτοπικής εμβέλειας.

Για το 2018 οι φίλοι του Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης μπορούν να περιμένουν:

  1. Την έκθεση με αυτοπορτραίτα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών που θα εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο, σε έναν ζωντανό διάλογο με την εποχή της μαζικής αυτοπροσωπογραφίας.
  2. Την επανεκκίνηση τον Σεπτέμβριο του διεθνούς φεστιβάλ φωτογραφίας που οργανώνεται από το μουσείο, και αποτελεί ένα σταυροδρόμι συνάντησης της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής, νέων και ωριμότερων δημιουργών.

Σε όλους τους φίλους του μουσείου, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και το ευρύτερο φωτογραφικό κοινό της χώρας, ευχόμαστε το 2018 να φέρει υγεία, ειρήνη και δημιουργικότητα. Ευχόμαστε ακόμη ο πολιτισμός να μας ενώσει περισσότερο ακόμη για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής.

*Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές γράφουν για το τι άφησε πίσω του ο παλιός χρόνος, ποιες προσδοκίες γεννά ο καινούριος και τι μεγάλο θα δούμε από τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης το 2018

Πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα thessnews, φύλλο 5.1.2018 Post a new comment