ΚΘΒΕ@2018: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕΑΤΕΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!

23/01/2018

photo credits: Giannis Kessopoulos

Του Γιάννη Αναστασάκη | καλλιτεχνικός διευθυντής Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος

Το 2017 μας άφησε με λιγότερα προβλήματα, κι αυτό είναι ελπιδοφόρο! Μια χρονιά όπου οι θεατές αγκάλιασαν το ΚΘΒΕ, οι παραστάσεις μας ταξίδεψαν στην Ελλάδα και στον κόσμο, ο καλλιτεχνικός πήχης μπήκε πιο ψηλά και… δεν περάσαμε από κάτω, οι φορείς της πόλης συνεργάστηκαν στενά μαζί μας και η Πολιτεία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για δραστική μείωση των χρεών του παρελθόντος. Αν πρέπει να αναφέρω ένα πρόβλημα είναι ότι χρωστάμε ακόμη περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά από τα 8,5 που ήταν το χρέος το 2015 είναι μια… πρόοδος!

Το 2018 προσδοκούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερες παραστάσεις, να δοθούν κι άλλες ευκαιρίες σε ταλαντούχους ανθρώπους να δημιουργήσουν, να αυξηθούν κι άλλο οι θεατές μας, τα εισιτήρια και οι εισπράξεις, να μηδενιστεί το χρέος μας! Μεγάλες προσδοκίες, ίσως, αλλά έχουμε όλοι μας τη διάθεση να τις κάνουμε πραγματικότητα.

Δε μπορώ να προβλέψω ποια θα είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα που θα προκύψουν από το ΚΘΒΕ για τη νέα χρονιά! Έρχονται νέες παραγωγές, νέοι συνεργάτες, νέες αγωνίες, νέες προκλήσεις. Το Κρατικό προχωρά προς την πρώτη 60ετία του με αισιοδοξία κι ελπίδα, με αυταπάρνηση και πίστη. Κι όπως λέει κι Μεγάλος Αλεξανδρινός: «Και τέλος πάντων, να τραβούμ’ εμπρός».

*Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές γράφουν για το τι άφησε πίσω του ο παλιός χρόνος, ποιες προσδοκίες γεννά ο καινούριος και τι μεγάλο θα δούμε από τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης το 2018

Πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα thessnews, φύλλο 5.1.2018 Post a new comment