ΠΩΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΜΥΓΑ Ή ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ

17/07/2017

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΚΑ Γράφει η Άντζελα Ζιούτη / συγγραφέας / [email protected]

Να που πλάκωσαν και οι ζέστες. Το καταλαβαίνεις από τις μύγες. Δεν προλαβαίνεις να κόψεις το καρπούζι και ζζζζζζ πάνω από το κεφάλι σου γυροβολάει μία ενοχλητικά. Στην αρχή δε δίνεις σημασία. Αυτή όμως επιμένει να στριφογυρνάει, προσπαθώντας να πλησιάσει τη φέτα από το καρπούζι σαν το ξελιγωμένο καμάκι τη Σουηδέζα τουρίστρια στη Ρόδο. Το επίμονο ζζζζζζζζζ της μύγας, σου τρυπάει τα μελίγγια. Τότε είναι που αρπάζεις την εφημερίδα που είναι αφημένη από μέρες στον πάγκο της κουζίνας, την κάνεις ρολό και κυνηγάς το έντομο σ’ όλο το σπίτι επί 20 ολόκληρα λεπτά. Μάταια. Το έντομο σε κοιτάει κοροϊδευτικά καθισμένο στην άκρη του απορροφητήρα. Όμως, εσύ δεν παρατάς έτσι εύκολα τον αγώνα. Αρπάζεις τη μυγοσκοτώστρα και βαράς στον αέρα πέρα δώθε, με την ελπίδα, ότι δεν μπορεί θα την πετύχεις τη χαζόμυγα. Αμ, δε. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να κάνεις θρύψαλα ένα βάζο λιμόζ.

Δεν προλαβαίνεις να μαζέψεις με το φαράσι τα κομματάκια από τη σπασμένη πορσελάνη και η μύγα ζζζζζζ χοροπηδάει από χαρά που τη γλίτωσε. Επειδή είσαι και οικολόγος ανοίγεις τις παλάμες σου και τις κουνάς δεξιά αριστερά, ώστε της μύγας να μην ξέρει από πού θα της… έρθει. Τι κρίμα! Το μόνο που κατάφερες και πάλι είναι να παριστάνεις τον τροχονόμο που ρυθμίζει την κίνηση σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που δεν λειτουργούν μετά από μπουρίνι τα φανάρια. Ίσως τελικά η ταινία με την κόλλα να είναι μία καλή λύση. Την κρεμάς από το ταβάνι και περιμένεις να πέσει πάνω. Δίχως ψέκασμα με επικίνδυνα τοξικά σπρέι, και με τη βαθιά ικανοποίηση του κυνηγού που βρίσκεται στο καρτέρι παρακολουθείς τις κινήσεις της και αναμένεις το «λάθος» της. Μπα, άδικος ο κόπος. Για το επόμενο δίωρο η μύγα έκοβε βόλτες γύρω από τη παγίδα και μετά έκανε στροφή προς την αντίθετη κατεύθυνση, όπου στο τέλος προσγειώθηκε στο νικέλινο νεροχύτη.

Τότε είναι που μπαίνεις στο ίντερνετ και «κατεβάζεις» το βίντεο με τον Μπαράκ Ομπάμα να σκοτώνει μια ενοχλητική μύγα στη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε κάποτε στο CΝΒC. Παρατηρείς προσεκτικά ό,τι κάνει ο πρώην πρόεδρος.  Στην αρχή κουνά το χέρι για να διώξει την μύγα. Όταν όμως η μύγα επιμένει, σταματά. Συγκεντρώνεται στον στόχο. Με τη δύναμη της θέλησής του, υποβάλει τη μύγα να καθίσει στο αριστερό του χέρι. Καθώς τον κοιτάζει με τα κόκκινα μάτια της, αυτός σηκώνει το άλλο χέρι και χτυπά το έντομο. Και τέζα. Η μύγα κείτεται ανάσκελα στο χαλί του Λευκού Οίκου.Post a new comment