ΣΙΝΕΜΑ ΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ VOL.3

07/07/2017

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Γράφει η Μάγδα Βλάχου

Το παραμύθι συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στην κεντρική πλατεία του Παρθενώνα Χαλκιδικής…

Στην πλατεία, όπου βρισκόταν το γραφείο του παππού μου, καθώς ήταν ο γραμματέας της κοινότητας σχεδόν για όλη του την ζωή. Στην πλατεία, όπου ο πατέρας μου έκανε τα πρώτα του βήματα, βαπτίστηκε  και μάτωσε τα γόνατά του παίζοντας ποδόσφαιρο. Ήταν, άλλωστε, το μοναδικό γήπεδο του χωριού. Στην πλατεία, όπου πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, όπου είδε για πρώτη φορά σινεμά.
Πόσα γλέντια, πόσα πανηγύρια, πόσες ιστορίες έχω ακούσει να μου διηγούνται για το μέρος αυτό…! Υπήρξε για πολλά χρόνια σημείο αναφοράς για την οικογένειά μου και για όλους τους κατοίκους του χωριού.

Στην πλατεία αυτή, λοιπόν, επιστρέφουμε για τρίτη χρονιά οι φίλοι μου, ο Άγγελος, ο Στράτος, ο Φώτης, ο Χρήστος κι εγώ, για να αναβιώσουμε όλες αυτές τις διηγήσεις, να δημιουργήσουμε καινούριες αναμνήσεις στα δικά μας παιδιά και να τιμήσουμε τον τόπο μας.

Η χαρά και η συγκίνηση είναι μεγάλη. Εκεί που οι γονείς μας έβλεπαν σινεμά, σήμερα εμείς «παίζουμε» αγαπημένες μας ταινίες κάτω από τα αστέρια μοσχομυρίζοντας το μέρος φρεσκοψημένο ποπκόρν.

Μια παρέα ανθρώπων -όλο και περισσότερων κάθε χρονιά- συμμετέχει σε κάτι τόσο απλό, αλλά συνάμα και τόσο μοναδικό. Αυτό είναι το Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό, ένα παραμύθι που συνεχίζεται και φέτος στις 14, 15 και 16 Ιουλίου στην πετρόχτιστη πλατεία του Παρθενώνα Χαλκιδικής.

Πρόγραμμα & Ώρες Προβολών
Παρασκευή 14 Ιουλίου
21.30 | 4.1 Miles (2016) της Δάφνης Ματζιαράκη (μικρού μήκους)
22.00 | Ασανσέρ για Δολοφόνους (1958) του Louis Malle
Σάββατο 15 Ιουλίου
21.30 | Meshes of the Afternoon (1943) των Maya Deren και Alexander Hammid (μικρού μήκους)
21.45 | Το Πορφυρό Ρόδο του Καΐρου (1985) του Woody Allen
Κυριακή 16 Ιουλίου
21.30 | Σύκο (2015) του Νικόλα Κολοβού
21.45 | Οι Ομπρέλες του Χερβούργου (1964) του Jacques Demy
Παράλληλες δράσεις
Το 3ο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο χωριό θα πλαισιωθεί από εικόνες μίας άλλης εποχής. Το Φεστιβάλ θα αναδείξει έργα από το αρχείο του σπουδαίου φωτογράφου Κωνσταντίνου Πετρίδη, μέσα από διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 8-15 Ιουλίου 2017 στην κεντρική προβλήτα του Ν. Μαρμαρά και στον Παρθενώνα.


Post a new comment