Σ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ: «Ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ»

0
1061

triantafyllou soti

«Αν επιμένεις να σε λένε Μωχάμετ και Αμπντουλάχ όπου και να έχεις γεννηθεί είσαι μουσουλμάνος και δεν έχεις καμιά άλλη ιδιότητα. Οι ισλαμιστές είναι μονοδιάστατοι άνθρωποι: πιστοί, υποτακτικοί του Αλλάχ. Εδώ στη γειτονιά μου στο Παρίσι υπάρχει ισλαμιστική συμμορία, η επονομαζόμενη «Σύνδεσμος του Μπυτ-Σωμόν»: τι σημασία έχει αν αυτά τα παιδιά γεννήθηκαν στο Παρίσι… η ψυχή τους είναι στην έρημο… Αλλά, προσέξτε, ουδείς επιστρέφει στην παλιά πατρίδα, στην Αλγερία ας πούμε… Κορόιδο είναι; Εδώ έχουμε επιδόματα, χαλαρότητα, σεξ, ναρκωτικά, ραπ, χιπ-χοπ… Κι αν σε πιάσουν να κλέβεις δεν σου κόβουν το χέρι. Και παρ’ ολ’ αυτά, ονειρεύονται μια κοινωνία όπου τα χέρια κόβονται. Όχι μόνο τα χέρια! Και τα κεφάλια!»

Οι παραπάνω δήλωση ανήκει στη δημοφιλή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και την έκανε στην εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου, όπου θα βρεθεί για την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία» (εκδ. Πατάκης, 2015), την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στις 18:30 στο Σολώνειον Κέντρο Βιβλίου της Λευκωσίας.

 

Μεταξύ άλλων, η Σώτη Τριανταφύλλου ξεκαθαρίζει ότι δεν διακατέχεται από «συγκαλυμμένη ισλαμοφοβία» αλλά «φανερή και ομολογημένη. Φοβάμαι και απεχθάνομαι τις φανατικές θρησκείες, άρα το ισλάμ πρώτο απ’ όλα. Είμαι πάρα πολύ ισλαμοφοβική. Πιστεύω ότι ο φανατικός μουσουλμάνος δεν έχει καμιά θέση στη Δύση. Κι αφού μας μισεί ας μας αποφύγει».

Σχολιάζοντας την πολυπολιτισμικότητα, όπως τη βίωσε τις τελευταίες δεκαετίες η Ευρώπη, τη χαρακτηρίζει «Κάκιστη ιδέα. Πολλοί την μπερδεύουν με τον πλουραλισμό και η συνεννόηση πάει περίπατο. Ο πλουραλισμός είναι απαραίτητο στοιχείο της ανοιχτής κοινωνίας». Ανοιχτή κοινωνία «είναι εκείνη που μπορεί να καλωσορίσει και να εντάξει ειρηνικά διαφορετικές κουλτούρες, όχι διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό είναι και το όριό της» τονίζει.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Advertisements

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here