Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

0
1406

Όλο και πληθαίνουν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, οι γονείς δηλαδή, που βάζουν το χέρι στην τσέπη για να μη χάσει το δημόσιο σχολείο τα αυτονόητα (καθαριότητα, χαρτί υγείας, χαρτί εκτύπωσης κ.ά.). Ιδίως τα τελευταία χρόνια, που οι σχολικές επιτροπές ψάχνουν και δε βρίσκουν εύκολα και έγκαιρα τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, τολμώ να πω ότι το όποιο επίπεδο κρατιέται χάρη στους γονείς.

Υπάρχουν σχολεία που είναι σε καλύτερη κατάσταση από κάποια άλλα. Όπως υπάρχουν σχολεία όπου οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές έχουν μεράκι, διάθεση προσφοράς -τους είναι ανιαρή η αδιαφορία ρε παιδί μου. Και παρά την ηλικία και την εμπειρία τους δεν διστάζουν να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό στο πεζοδρόμιο προκειμένου να πετύχουν μια εξτρά χρηματοδότηση για το σχολείο τους.

Φέτος, στο διαγωνισμό της 3Ε με τίτλο «Το σχολείο που θέλουμε», όπου συμμετέχουν σχολεία που αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα και όχι απλώς για να γίνουν καλύτερα απ’ ό,τι είναι, αρκετοί φίλοι μου ζήτησαν να υποστηρίξω στην ψηφοφορία το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, ένα σχολείο με πλούσια ιστορία, πολλές διακρίσεις και ακόμα περισσότερα προβλήματα. Ένα κτίριο σε κακή κατάσταση με ελλείψεις που αφορούν την αισθητική, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια.

Επειδή τους αγαπώ και ξέρω ότι νοιάζονται και δεν βολεύονται, και το νοιάξιμο είναι που λείπει πια πολύ από τα κοινά, έγραψα αυτές τις σκέψεις. Ελπίζω το δικό μας σχολείο να μη φτάσει στο σημείο να χρειάζεται τέτοιου είδους φροντίδα.   

*Η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά (Facebook/Κινητό) και το σχολείο που θα πλειοψηφήσει θα λάβει χορηγία για ανακαίνιση.

Ψηφίζετε ακολουθώντας το link: http://gr.coca-colahellenic.com/gr/etairiki-ipefthinotita/csr-programmata/anakainisi-sxoleia/

ΟΔΗΓΙΕΣ

Θα ήθελες να βοηθήσεις με την ψήφο σου την προσπάθεια του σχολείου μου; Αν συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους θα ανακαινιστεί και το έχει μεγάλη ανάγκη.

Τα βήματα αναλυτικά:

Α. Μέσω facebook

1. Πατάς σε αυτό το link https://www.tosxoleiopoutheleis.gr/2017/3e-2017/?school_id=2017_5 Αν βγει η σελίδα της 3Ε πας προς τα κάτω, πατάς Σύνδεση μέσω facebook και εμφανίζεται ένας χάρτης. Μπορεί να βγει και απευθείας ο χάρτης.

2. Αναζητάς στον χάρτη προς τα κάτω την κουκουβάγια κάτω αριστερά, τσεκάρεις ότι γράφει 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και την πατάς.

3. Εμφανίζεται η καρτέλα του 14ου Γυμνασίου, πας προς τα κάτω και πατάς πάνω στο μπλε πλαίσιο που γράφει «Ψήφισέ το».

Β. Μέσω κινητού:

1. Πατάς σε αυτό το link www.tosxoleiopoutheleis.gr βγαίνει η σελίδα της 3Ε και πας προς τα κάτω.

2. Πατάς Εγγραφή. Συμπληρώνεις τα στοιχεία: ονοματεπώνυμο – κινητό τηλέφωνο – συνθηματικό (βάζεις ό,τι θέλεις) και προχωράς στο επόμενο βήμα. Σου έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό με τον κωδικό ενεργοποίησης, τον συμπληρώνεις , συνεχίζεις και εμφανίζεται ο χάρτης.

Τα επόμενα βήματα είναι τα ίδια με παραπάνω.

Advertisements
Προηγούμενο άρθροΟ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ
Επόμενο άρθρο3Ο PARTHENΩΝ FILM FESTIVAL Ή Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Σπούδασα Νομικά, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη. Και διευθυντή το Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» την οποία διηύθυνα από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Τώρα, όλη η ψυχή για το thinkfree. Ούτως η άλλως, η μεγαλύτερη ατομική αντίσταση του ανθρώπου υπήρξε ανέκαθεν η ελεύθερη σκέψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here