«ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, ΘΕΛΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ…»

01/01/2016
ouranos
ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ, Ζωή Τσιάμου/ μέλος της παρέας του thinkfree
Οι φίλοι, συνάδελφοι και οι συνεργάτες του thinkfree μπλέκουν με ισοδύναμα, σύμφωνα συμβίωσης και μηχανές του χρόνου και υποδέχονται με «3 ευχές» το 2016!

tsiamouΤι θα ευχόσασταν να προβλέπει το… σύμφωνο συμβίωσής σας με το 2016; Η αλήθεια είναι πως η συμβίωσή μου με το 2015 ήταν περίεργη. Σαν αυτές τις σχέσεις των ανθρώπων που για κάθε καλό που σου κάνει, σου δίνει δώρο και 3 κακά. Αυτές τις σχέσεις που κάνεις υπομονή γιατί μέσα σου έχεις μια ελπίδα πως ίσως τα πράγματα θα φτιάξουν… και τελικά η κάθε μέρα σου είναι μια συνεχής αγωνία: «πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα…;» Το 2016, η καινούργια αυτή σχέση που είναι προ των πυλών, αυτή η καινούργια συμβίωση εύχομαι να καταφέρει να εξασφαλίσει την ηρεμία που έχουμε ανάγκη. Την ασφάλεια που έχει λείψει σε όλους μας. Μια σιγουριά για το αύριο που θα πάψει να είναι αβέβαιο. Χωρίς αγωνία για την επιβίωσή μας, με χαμόγελα ανακούφισης και με ένα μέλλον που δεν τρομάζει.

Αν είχατε τη δυνατότητα να ζητήσετε ένα «ισοδύναμο» για τη Θεσσαλονίκη του 2016, ποιο θα ήταν αυτό; …Και αφού είμαι τυχερή και ζω και το 2016 σε μια τόσο όμορφη πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, εύχομαι να καταφέρει επιτέλους να γίνει η πόλη που της αξίζει. Να γίνει μια πόλη που η καθημερινότητα θα είναι εύκολη, μια πόλη όπου εμείς οι κάτοικοι της δε θα ταλαιπωρούμαστε λόγω της έλειψης των βασικών και αυτονόητων. Αυτό όμως δικαιούται αυτή η πόλη, αυτό που της χρωστάμε, είναι η ουσιαστική τουριστική της ανάπτυξη. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από Ευρωπαϊκές τουριστικές πόλεις… ίσως βέβαια το σωστό μάρκετινγκ προώθησης τους! Αν καταφέρει η Θεσσαλονίκη να γίνει τουριστικός προορισμός, η ζωή μας, το επίπεδο διαβίωσης, οι θέσεις εργασίας που θα προκείψουν, θα δώσουν στην καθημερινότητα μας νέα πνοή.

Επειδή κάθε πέρσι και καλύτερα, σε ποια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά θα ευχόσασταν να σας μεταφέρει η μηχανή του χρόνου; Τέτοιες μέρες γιορτινές οι περισσότεροι από εμάς μελαγχολούμε. Ίσως φταίει το γεγονός πως συνδυάζουμε τα Χριστούγεννα, τις Πρωτοχρονιές με την αναπόληση παλαιότερων εποχών, ιδιαίτερων στιγμών που έφυγαν και δεν πρόκειται να γυρίσουν. Είτε γιατί μεγαλώσαμε, είτε γιατί οι καταστάσεις άλλαξαν, είτε γιατί η ζωή μας έχει πάει αλλού. Αυτές τις μέρες ανακάλυψα πως τελικά δεν αναπολώ περασμένες εποχές. Δε θέλω να πιστέψω πως τα καλύτερα Χριστούγεννα μου τα έχω ζήσει ήδη. Η καλύτερη Πρωταχρονιά μου δεν έχει ήδη συμβεί. Τις καλύτερες μου γιορτές τις ζω σήμερα, γιατί τις φτιάχνω εγώ! Αυτό που θα ζητούσα από την μηχανή του χρόνου είναι να μου φέρει σήμερα, στις φετινές γιορτές, τους ανθρώπους που δεν έχω πια κοντά μου και μου λείπουν. Όλους αυτούς που είναι απόντες.Post a new comment