«Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία»: ημερίδα της Σχολής Δικαστών από 20/3

0
782

sholi dikaston

Με την ημερίδα «Δικαιοσύνη και Λογοτεχνία» , η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών επιχειρεί το πρώτο της άνοιγμα στην κοινωνία. Πρόκειται για μια ημερίδα όπου γνωστοί Έλληνες λογοτέχνες, δημοσιογράφοι, κριτικοί και δικαστικοί λειτουργοί θ ανιχνεύουν την πολυδιάστατη σχέση αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ της Λογοτεχνίας και της Δικαιοσύνης.

Όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών , Μιχαήλ Πικραμένος «από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που ιδρύθηκε το 1995 , έχουν αποφοιτήσει 2500 δικαστές σε σύνολο 4000 που είναι σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχουν επιμορφωθεί 7.500 δικαστικοί λειτουργοί».

Στην ισχυρή αλληλεπίδραση της Λογοτεχνίας με τη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε και ο Διευθυντής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης της Διοικητικής Δικαιοσύνης , Πρόεδρος Εφετών ΔΔ Ηλίας Κοντοζαμάνης, παίρνοντας αφορμή από  το μυθιστόρημα του αείμνηστου Μ Κουμανταρέα «Ο Ωραίος Λοχαγός». «Πρόκειται», όπως εξήγησε, «για ένα εξαιρετικό παράδειγμα βραδύτατης απονομής Δικαιοσύνης».

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στη διάρκεια της Ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου από τις 9.30 το πρωί έως και τις 18.00 το απόγευμα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην λειτουργία της Δικαιοσύνης, την απονομή , την καταγραφή και τους προβληματισμούς που εγείρονται μέσα από τη λογοτεχνία , τη δημοσιογραφική και την κριτική ματιά.

«Η δικαστική ανεξαρτησία σφυρηλατείται με όλα εκείνα τα στοιχεία που προάγουν την πνευματική ζωή», επισημαίνει ο Μιχαήλ Πικραμένος , εξηγώντας ταυτόχρονα πως «η Αισθητική του Δικαίου δεν βοηθά τον δικαστικό λειτουργό ν’ αναπτύξει μόνο ποιοτικό δικανικό λόγο, αλλά και πλήρως αιτιολογημένες αποφάσεις».

Προηγούμενο άρθροΓιατί μουσείο ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο«Ουίσκι μπλε»: παρουσίαση του βιβλίου της Τ. Μπάιλα στις 22/3
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.