Άγνοια και πλάνη

0
508

Του Γιάννη Μαρίνου

Να ξεκινήσουμε με μια γενική παραδοχή: όλοι σχεδόν οι Ελληνες, μνημονιακοί και μη, και όλα τα κόμματα, με επικεφαλής πια τον κ. Τσίπρα, επιθυμούν να παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ. Επιπλέον οι αντιμνημονιακοί, με επικεφαλής και πάλι τον κ. Τσίπρα και ουκ ολίγους πολιτευόμενους καθηγητές, υποστηρίζουν ότι «δεν υπάρχει ούτε μία παράγραφος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη η οποία να προβλέπει έξοδο οποιασδήποτε χώρας-μέλους από την ευρωζώνη». Εξ ου και κατά έναν αναγνώστη μου αυτά που έγραψα περί εξόδου είναι «ανοησίες», ένας δε άλλος βρήκε ότι οι τρόποι εξόδου που είχα αναφέρει στο άρθρο μου της 27ης Μαΐου είναι «ανεδαφικοί και κωμικοί». Δεν θα απαντούσα στους καλούς αυτούς αναγνώστες μου που αγνοούν την κοινοτική πρακτική και τη συμπεριφορά των ισχυρών στις διεθνείς σχέσεις τους αν δεν αναμασούσαν αφελώς τα όσα κατά κόρον ισχυρίζονται και οι αντιμνημονιακοί. Και δυστυχώς με τη βεβαιότητα που δημιουργεί αυτή η «βεβαιότητα», παίζεται κορόνα-γράμματα η τύχη της χώρας μας, που θα καθοριστεί ανεπανόρθωτα με την ψήφο του δικαίως ζαλισμένου ελληνικού λαού τη 17η Ιουνίου.

μέσω ΤΟ ΒΗΜΑ

Προηγούμενο άρθροΟι ξεχασμένες εκλογές του 1950
Επόμενο άρθροΑΟΖ, Δεδομένα και Γεωτρήσεις
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.