«Άνευ όρων ‘παράδοση’ στην αγάπη» στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας–Θράκης

0
557

fasdfΤο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

οργανώνει το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 και  ώρα 20:00

συναυλία  με μουσική και τραγούδια

με θέμα τη βαθύτερη πτυχή της ανθρώπινης εμπειρίας, την αγάπη, και τίτλο:

«Άνευ όρων ‘παράδοση’ στην αγάπη.

 

Με τη συναυλία  το  μουσείο αντιπροτείνει, απέναντι στην καταναλωτική υπερβολή, την αναζήτηση της αγάπης στη μουσική παράδοση της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Μικράς Ασίας, της Τουρκίας, της Αρμενίας, των ελληνόφωνων πληθυσμών της Κάτω Ιταλίας και των Σεφαραδιτών της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ανάδειξης του τρόπου με τον οποίον προφορικές παραδόσεις της Μεσογείου, αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, έχουν προβάλει και, κατά περίπτωση, διαχειρισθεί σχέσεις αγάπης και έρωτα..

Στην αναζήτηση αυτή είναι μαζί μας οι μουσικοί Σταμάτης Πασόπουλος (ακορντεόν), Ασημένια Νόστη (σαντούρι, τραγούδι) και η κοινωνική ανθρωπολόγος Κατερίνα Λύγκουρα (εθνομουσικολογική προσέγγιση, τραγούδι), η οποία έχει και την επιμέλεια της εκδήλωσης.

Η    είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης, Β.Όλγας 68, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τηλ . 2310 889840

Προηγούμενο άρθροΚ. Κουν: «Ένας χαμένος άνθρωπος… μέσα σε μια χαμένη πόλη»
Επόμενο άρθροΠερί σαρακοστής ο λόγος
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.