Έκθεση Γλυπτικής του Νίκου Τόλη και Παράλληλες Εκδηλώσεις στο Βαφοπούλειο

0
444

101

 

Έκθεση Γλυπτικής του Νίκου Τόλη
Έργα των τελευταίων είκοσι χρόνων – κυρίως άγνωστα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης και στον ίδιο χώρο θα υπάρξουν Παράλληλες Εκδηλώσεις:
εισηγήσεις διαλόγου – στο χώρο της έκθεσης

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 18:45 – Τσαουσίδης Κλέαρχος:
Εναγώνια αναζήτηση του πολιτισμού στο πλέγμα εξουσίας Προφανώς και το επίθετο εναγώνια είναι ειρωνικό. Από μόνη της η έννοια εξουσία αναιρεί κάθε δυνατότητα αντιστικτικής σχέσης με τον πολιτισμό. Η κατά συνθήκη σύμβαση είναι πάντα λεόντειος, υπέρ φυσικά της εξουσίας, έναντι πινακίου ή καζανιού φακής προς τους (αυτοπροσδιοριζόμενους) λειτουργούς πολιτισμού. Η επιδιωκόμενη κατάληξη. ως στρατηγική τελείωση, είναι η αποκτήνωση των αποδεκτών μερίδων «πολιτισμού».

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, 11:45πμ – Κουτσούκος Ηλίας:
Ιστορίες με νόημα.

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, 18:45 – Πασχαλίδης Μάκης:
Ο Χρόνος του Κεφαλαίου, ο Χώρος της Κοινωνίας και ο Χρόνος του Υποκειμένου.
Ο Χρόνος του Κεφαλαίου επιδιώκεται από τον ενεργό κεφαλαιοκράτη να είναι όσο πιο σύντομος γίνεται για να μπορέσει το νέο Χρήμα (Χ΄) να ξαναεπενδυθεί παραγωγικά (αν και με τη σημερινή χρηματοπιστωτική κρίση επενδύεται σε μετοχές, ομόλογα κτλ.). Ο Χώρος καταστρέφεται με την παραπάνω διαδικασία με αποτέλεσμα η Κοινωνία να υφίσταται αυτήν την καταστροφή (πχ κοινωνικές υποδομές και διαδικασίες που τις συνοδεύουν). Ο Χρόνος του Υποκειμένου έχει ως αφετηρία την εργασιακή δύναμη, αφορά όμως και τον παρελθόντα χρόνο (του υποσυνείδητου), όπως αυτός «φωτογραφίζεται» στα όνειρα.
Παραπομπή-1 Παραπομπή-2
.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου, 18:45:
Η Ύδρα των πουλιών
των Εγγονόπουλου, Πουλικάκου, Σόκκου
(θα ακουσθεί το
CD και θα γίνει παράλληλη ανάγνωση των ποιημάτων από την οθόνη).

Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 18:45 – Κιλεσσοπούλου Κάτια:
(εισήγηση-συζήτηση)

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 18:45 – Λυκεσάς Αποστολος:
Eνώπιον του μαύρου

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 18:45 – Τσακίρης Γιώργος:
(εικαστικό δρώμενο)

Σάββατο 23 Νοεμβρίου, 18:45 – Παπαγιανούλη Δέσποινα:
Η γλυπτική της θεατρικής μάσκας –
Le Théâtre du Soleil (Το Θέατρο του Ήλιου)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, 18:45 – Κοκκίνη Ελλη:
(εισήγηση-συζήτηση)

Προηγούμενο άρθροΤζ. Τζάρμους: «Κλέψτε από οπουδήποτε μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση!»
Επόμενο άρθροΜερική έκλειψη Ηλίου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.