Έκθεση Comics «Μπουγάτσα με Μελάνι» και παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας!

0
677

Στις 22-25 Νοεμβρίου 2012, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί η 11η Έκθεση Κόμικς της Inkorrekt» σε συνδυασμό με την 9η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής του ΕΣΦΙΠΣ. Πρόκειται για μία από κοινού εκδήλωση που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Γαλλικού Ινστιτούτου, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Art+θεάματα» του Α.Π.Θ.

Η έκθεση κόμικς συνδιοργανώνεται απο την ομάδα «Inkorrekt», μία πολύ ενεργή ομάδα δημιουργών κόμικς, με παρουσία στη Θεσσαλονίκη ήδη από το 2006 και την εκδοτική «Ένατη Διάσταση», μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που από το 2006 δραστηριοποιείται στον χώρο της προώθησης και ανάδειξης των κόμικς, με πολυάριθμες εκδόσεις, διοργανώσεις και συμμετοχές σε εκδηλώσεις στο ενεργητικό της στον αυτό χώρο.

Η μεταφορά της έκθεσης από τους χώρους του πανεπιστημίου σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην τελευταία διοργάνωση (2010), κάτι που είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί και φέτος.

Η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Παιχνιδιών Στρατηγικής (ΕΣΦΙΠΣ). Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και δραστηριοποιείται από τότε με σκοπό τη διάδοση του χόμπι των παιχνιδιών στρατηγικής και της μελέτης της ιστορίας μέσα από αυτά.

Τόσο η Έκθεση Κόμικς όσο και η Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής αποτελούν μία πλατφόρμα επικοινωνίας για τις αντίστοιχες κοινότητες των φίλων αυτών των δύο hobby, από τη Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες πόλεις. Άλλωστε, στα πλαίσια των ανωτέρω εκδηλώσεων πραγματοποιούνται κάθε έτος εργαστήρια, σεμινάρια, παιχνίδια συμμετοχής κοινού και ανοικτές συζητήσεις, που τις εμπλουτίζουν ιδιαίτερα και τους προσδίδουν διαδραστικό χαρακτήρα.

Φέτος και λοιπόν, στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί παζάρι νέων αλλά και παλαιών εκδόσεων για μικρούς και μεγάλους φίλους των κόμικς με τη συμμετοχή των εκδοτικών Jemma Press, Helm, Ένατη Διάσταση και της Λέσχης Φίλων Κόμικς. Θα συμμετέχει επίσης και το κατάστημα Hobby Games, διαθέτοντας ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών και καρτοπαίχνιδων.

Παράλληλα, η εκδήλωση θα εμπλουτιστεί με ομιλίες σχετικά τα κόμικς και με ιστορικά θέματα οι οποίες θα είναι ανοικτές σε όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει.

Τέλος, στην έκθεση θα λειτουργήσει  και εργαστήριο κόμικς, απευθυνόμενο σε νέους και με ελέυθερη προσέλευση, υπο την διεύθυνση του εργαστηρίου Comink (http://www.comink.gr/), ενώ την διοργάνωση θα υποστηρίξει με δροσιστικά αφεψήματα και ένα αποχαιρετιστήριο party στον χώρο τους, πλ. Αριστοτέλους, η εταιρεία Τ.G.I.’s Friday’s  ( http://www.fridays.gr/home/)

Για άλλη μία φορά επίσημος χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός 1055 ROCK (FM 105,5 – http://www.1055rock.gr/)

Πληροφορίες:

Έκθεση Παιχνιδιών Στρατηγικής: Ανδροκλής Γιάτσογλου 6943834921 http://esfips.com/

Έκθεση Κόμικς:  http://inkorrekt-comics.blogspot.gr/

Ένατη Διάσταση:  http://enatidiastasi.blogspot.gr/

Προηγούμενο άρθρο«Αγία μνήμη» από τις εκδόσεις Τόπος
Επόμενο άρθροΧαρίζουμε χαμόγελα στο 2ο Bazaar ευθύνης στις 30 Νοεμβρίου, 1 & 2 Δεκεμβρίου!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.