Έτσι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι…

1
1215
ΠΗΓΗ dragonwallpapers.in

Νέα στοιχεία που συγκέντρωσε το διαστημικό τηλεσκόπιο WISE της ΝΑΣΑ εντείνουν το μυστήριο που περιβάλλει την προέλευση αστεροειδή που εξάλειψε τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατομμύρια χρόνια.
Οι επιστήμονες συμφώνησαν ότι ένας αστεροειδής, μήκους 10 χιλιομέτρων, ο οποίος έπεσε κοντά σε περιοχή που τώρα είναι η χερσόνησος Γιουκατάν του Μεξικού, οδήγησε στη εξάλειψη των δεινόσαυρων καθώς και του 75% κάθε είδους ζωής σ’ ολόκληρο τον πλανήτη μας. Δεν είναι όμως σίγουροι από που προήρθε ο αστεροειδής αυτός και πως έφτασε στη Γη.
Μία θεωρία του 2007 αναφέρει ότι ο αστεροειδής αποσπάστηκε από ένα μεγαλύτερο διαστημικό πέτρωμα που ονομάζονταν Μπαπτιστίνα πριν από 160 εκατομμύρια χρόνια και έπληξε τη Γη 95 εκατομμύρια χρόνια αργότερα.
Στοιχεία όμως που προήλθαν από το τηλεσκόπιο WISE δείχνουν ότι χρονικά δεν συμπίπτει ο αστεροειδής να προέρχεται από το πέτρωμα Μπαπτιστίνα.
Νέες μετρήσεις δείχνουν ότι το Μπαπτιστίνα διασπάστηκε από σύγκρουση με άλλο διαστημικό σώμα πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια. Επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν θα είχε το μεγάλο αυτό πέτρωμα αρκετό χρόνο να μετακινηθεί μέσα στο ηλιακό σύστημα και να προσκρούσει στη Γη τη συγκεκριμένη στιγμή. Ένα τέτοιο ταξίδι πιστεύεται ότι θα έπαιρνε δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

ΠΗΓΗ www.skai.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία να προκληθεί να αναγνωρίσει την ΑΟΖ Κύπρου
Επόμενο άρθροΑπ’ τον Σόρο στον Σώρρα…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.