Αδελφοποίηση δήμου Ωραιοκάστρου

0
273

Η αδελφοποίηση  πόλεων –δήμων –κρατών έχει να κάνει  με την ανάγκη των λαών για  ειρηνική  συμβίωση. Ανταλλαγή κουλτούρας –πολιτισμού-αντίληψης κοινωνικών προβλημάτων  ,όπως  και τρόπους επίλυσης τους. Πρόσφατα ο δήμος Ωραιοκάστρου αδελφοποιήθηκε με μια πόλη της Γερμανίας.

Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να έχει και ουσιαστικά αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να ρωτήσουν οι του δήμου μας, πώς αντιμετωπίζουν οι Γερμανοί ομόλογοι τους, πολίτες που κινούνται όπως η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου. Δηλαδή προτείνοντας  λύσεις, καταθέτοντας ιδέες,  ανοίγοντας ζητήματα  προστασίας του πολίτη. Τους ακούν ή απαξιώνονται από το σύνολο των διοικούντων;

Η καχυποψία, η παραπληροφόρηση σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστής κρίσης δίνουν την αίσθηση στους αιρετούς της διοίκησης το θράσος να θεωρούν, πως όλοι οι πολίτες είναι πρόβατα σε μαντρί .Και ότι κάποια ζητήματα όπως οι ασφαλείς μετακινήσεις πεζών και ιδιαίτερα μικρών μαθητών, η ανεργία, η κοινωνική ευθύνη σε οικογένειες με πραγματική ανάγκη είναι αμελητέα και προφανώς μπορούν να «δουλευτούν» ένα –δυο μήνες πριν τις εκλογές, που θα είναι σε δυο χρόνια.

Έτσι το πρόσφατο έργο και πρόσκαιρο ενδιαφέρον θα τους κρατά διαρκώς στο τιμόνι  της διοίκησης και αποφάσεων .

Θα ήταν φρόνιμο να προσγειωθείτε στη πραγματικότητα να ξεχάσετε τις παλαιοκομματικές σας εμπειρίες  και να προσπαθήσετε μαζί με τους πολίτες να δημιουργήσετε  έργο και να λύσετε προβλήματα καθημερινότητας. Κατόπιν:

Να δημιουργήσετε υποδομές ανάπτυξης και πολιτισμού.

Να αφήσετε πέρα τις απείθαρχες συμπεριφορές ατόμων –πολιτών να κριθούν από το κοινωνικό σύνολο και όχι από εσάς.

Εμείς δεν στοχεύουμε σε θέσεις και καρέκλες μίας τέτοιας διοίκησης .

Εκφράζουμε την άποψη, την αγωνιά την κρίση του μέσου ενεργού πολίτη στο βαθμό που του επιτρέπεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Δεν εκφράζουμε κανένα αδιάφορο, ανημέρωτο και χωρίς θέληση για την παραμικρή συμμετοχή έστω και ιδεών στην κοινωνία μας.

Έτσι λοιπόν σας μένει μόνο ένας δρόμος να ακολουθήσετε γιατί η κοινωνία  σήμερα έχει αποκλείσει όλα τα άλλα μονοπάτια .Ακολουθείται λοιπόν ή μένετε στάσιμοι και γράφεστε στην ιστορία  ως πολύ λίγοι και μικροί για μια τέτοια ιστορικά κρίσιμη στιγμή .

Εμείς είμαστε και θα είμαστε πάντα ανοικτοί σε κάθε τι που θα αποσκοπεί στο κοινό συμφέρον και όχι στο ατομικό καλό, όσο αφορά το δόγμα το οποίο θεωρούμε δημοκρατική βάση μιας κοινωνίας που σέβεται τα κύτταρα της και είναι το εξής : Αλήθεια, καλοπροαίρετη κριτική στους θεσμούς  με στόχο την ενεργοποίηση τους και αποφυγή λαθών.

Δηλώνουμε πως θα είμαστε απέναντι σε ότι στραβό και αρωγοί κάθε καλής προσπάθειας που θα ωφελήσει το τόπο μας. Και επίσης πως οι πόρτες της κίνησης ανεξάρτητων πολιτών Ωραιοκάστρου είναι ανοιχτές για τον καθένα που θέλει να καταθέσει προτάσεις και γενικά να προσφέρει στον διάλογο.

Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου

Επικεφαλής; Δάκης Μανουσάκης ( 6980079780)

e-mail: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΕνέργεια, κινήσεις και κυπριακές εκλογές
Επόμενο άρθροΚυκλοφορεί η «Πατρική Κληρονομιά» του Philip Roth από τις εκδόσεις Πόλις
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.