ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ=ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 45+4 ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

0
812

exofiloΈκθεση με τίτλο «Αλεξάνδρεια=Θεσσαλονίκη 45+4 Εικαστικές Προτάσεις» θα φιλοξενηθεί από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου και των διδασκόντων και φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών του 3ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής, του Εργαστηρίου Χαρακτικής ( ομάδα σπουδαστών ) και του Εργαστηρίου Νέων Μέσων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τέσσερεις διδάσκοντες και σαράντα πέντε σπουδαστές, ανταποκριθήκαν στην πρόσκληση του τότε (2014) διευθυντή του παραρτήματος του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, κου Μανώλη Μαραγκούλη ότι με την δημιουργία έργων με θέμα μια πόλη τόσο λαμπερή όσο και πολύπαθη , θα ενεργοποιούσε τη φαντασία τους. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με έργα εμπνευσμένα από την Αλεξάνδρεια.
Το εγχείρημα έχει ιδιαίτερη σημασία επειδή οι σχέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων έχουν μακραίωνη ιστορία ξεκινώντας από το 2600 π.Χ. Το γεγονός μάλιστα ότι η Αλεξάνδρεια και η Θεσσαλονίκη είναι αδελφοποιημένες πόλεις αποτελεί μια πρόκληση αναζήτησης, μελέτης και στοχασμού για μια ονομαστή πόλη της Μεσογείου και τη διαδρομή της στο χρόνο.
Η ιδιαίτερη γοητεία που άσκησε αυτή η πόλη, οδήγησε να φιλοτεχνήσουν μία σειρά έργων σύγχρονης αισθητικής πάνω σε χαρτί ή καμβά με ελαφριές χρωματικές ύλες, χαράξεις, εκτυπώσεις καθώς και φωτογραφίες και βίντεο .

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: Μανόλης Γιανναδάκης, Γιώργος Κατσάγγελος, Στέλιος Ντεξής, Γιώργος Τσακίρης
Η διάρκεια της έκθεσης είναι:
Νοέμβριος 2015-Φεβρουάριος 2016
και η είσοδος για το κοινό ε λ ε ύ θ ε ρ η.
Αίθουσες Εικαστικών Α’ & Β’ (5ος όροφος) του ΒΠΚ.

Προηγούμενο άρθροΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΕΙ ΑΘΗΝΑ
Επόμενο άρθροDESTINATION THESSALONIKI
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.