Ανακαλύπτοντας την… ανακαλυπτική εκπαίδευση

0
493

readingΚαινοτόμα εργαλεία όπως η ρομποτική, η δημιουργία μιας μακέτας, ένα πείραμα , ή η ψηφιακή περιήγηση σε ένα μουσείο μπορούν να μετατρέψουν το μάθημα στη σχολική τάξη , σ ένα ενδιαφέρον βίωμα. Αυτός είναι και ο στόχος του Συνεδρίου με θέμα “ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΉ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ” που φέρνει την καινοτομία μέσα στις σχολικές αίθουσες όλων των βαθμίδων του σχολείου: Δημοτικό, Γυμνάσιο , Λύκειο.

“Η ανακαλυπτική μέθοδος περιλαμβάνει τα σχολικά εγχειρήματα , τα σχολικά εργαστήρια, τις νέες τεχνολογίες, τη ρομποτική, τον προγραμματισμό, τη σύνδεση Μουσείων και Κέντρων Διάδοσης και Επιστήμης, τη σύνδεση σχολείου με επιστημονική έρευνα, η ανακαλυπτική μάθηση και το εκπαιδευτικό παιχνίδι” λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φιλντίσης και συμπληρώνει: “Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό ή ακραίο στη δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε να μιλάμε για καινοτομία στην τάξη. Υπάρχουν όμως τα εργαλεία και επιπλέον οι χρηματοδοτήσεις μέσω των ΕΣΠΑ όπου μπορεί η επιτροπή του σχολείου να συντάξει “τεχνικό δελτίο” και μέσω και του Δήμου να τύχει χρηματοδότησης” .

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ “Διόφαντος’ και την “Ελληνογερμανική Αγωγή” στην Αθήνα στις 17 και 18 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ και στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Εγνατία Παλλάς 18-19 Οκτωβρίου.

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Επόμενο άρθροCINEΚΡΙΤΙΚΗ / “Το κορίτσι που εξαφανίστηκε” έχει κάτι να μας πει
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.