Αναμένοντας τον κ. Ξυδάκη

0
1082

6Ούτε στη δεύτερη δημόσια τοποθέτησή του, σε ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης έκανε κάποια σημαντική αναφορά στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ρεπορτάζ. Με εξαίρεση την υπογραφή της τακτικής επιχορήγησης του ΚΘΒΕ, που δεν αξιολογείται ως κάτι σημαντικό με την έννοια ότι είναι μια τυπική υποχρέωση του ΥΠΠΟ, έτερον ουδέν. Απολύτως ουδέν.

Ο κ. Ξυδάκης μετά το γενικό όραμά του ότι ο πολιτισμός “σε περίοδο κρίσης αποτελεί πυξίδα ζωής, αλλά και ατμομηχανή ανάπτυξης» που ανέπτυξε στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης στις 10 Φεβρουαρίου, δεν είπε κάτι συγκεκριμένο για τους φορείς της Θεσσαλονίκης που εποπτεύονται από το ΥΠΠΟ, αλλά έδειξε ότι προτεραιότητά του είναι οι φορείς της Αθήνας.

Θα υπενθυμίσουμε, λοιπόν, στο κείμενο αυτό ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε τη διεθνούς φήμης -και ζήτησης- συλλογή Κωστάκη του ΚΜΣΤ, το ΚΘΒΕ που έχει πετύχει ένα μικρό θαύμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο παράγοντας εξαιρετικό καλλιτεχνικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο, την ΚΟΘ που εδώ και αρκετά πια χρόνια είναι η καλύτερη συμφωνική ορχήστρα της χώρας, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τους μοναδικούς διεθνώς θησαυρούς της Μακεδονίας, το βραβευμένο από την Ευρώπη Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού που είναι μοναδικό και εξαιρετικό, το Μουσείο Φωτογραφίας ένα και μοναδικό στην Ελλάδα.

Περιμένουμε να δούμε πως ο κατά πένα ικανότατος κ. Ξυδάκης σκέφτεται να αξιοποιήσει όλες αυτές τις αιχμές για να επιτύχει τη “νέα πολιτιστική άνοιξη στην Ελλάδα”.

Προηγούμενο άρθροΤο πρόβλημα δεν είναι (μόνο) το χρέος
Επόμενο άρθροΘεατρικό παιχνίδι – Παιδικό θέατρο στη ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.