Ανοιχτή εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων 2013 στο πάρκο Ξαρχάκου

0
637

Με μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση στο Πάρκο Ξαρχάκου σήμερα, Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, 12.00–19.00, ολοκληρώνεται ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013 (25 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2013). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία  των φορέων «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», «Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk» και «Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, νεανικά καλλιτεχνικά σχήματα θα βρίσκονται στο Πάρκο ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει εργαστήριο για νέους που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο των graffiti. Στο τέλος της ημέρας, θα γίνει η βράβευση του νικητή του διαγωνισμού για τη δημιουργία της αφίσας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων 2013, κ. Νίκου Χήναρη.

Επίσης, στο Πάρκο Ξαρχάκου θα παραβρίσκεται το Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να ενημερώνει τους πολίτες για το αντικείμενο δράσης του.  Ακόμη, το Europe Direct διοργανώνει για τα παιδιά κινητικά παιχνίδια που στόχο έχουν να αναδείξουν τη δυνατότητα συνύπαρξης μέσα στη διαφορετικότητα. Αντιστοίχως  για τους ενήλικες θα διοργανωθούν  παιχνίδια γνώσεων γύρω από την ιστορία και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων διοργανώνεται φέτος για έκτη φορά και αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των 31 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση».

Προηγούμενο άρθροΜαρτυρία για όσα συμβαίνουν στην Κωνσταντινούπολη
Επόμενο άρθροΤα σχέδια του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γ. Βούρου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.