ΑΝΤΙΣΚΟΠΗΣΗ 2013 / Για την Ελλάδα, με ένα highlighter στο χέρι…

0
720

ELLAS-DROMOSΓράφει ο Θέμης Παρλαβάντζας / [email protected] 

15 Ιανουαρίου αυτό, 12 Μαΐου εκείνο, 28 Ιουνίου το άλλο, 30 Σεπτεμβρίου αυτό… Οι ανασκοπήσεις του 2013 πάνε κι έρχονται! Το’ χουν οι μέρες. Τι θα θυμάσαι όμως σε λίγο καιρό από τα γεγονότα του 2013, που διαβάζεις στο τέλος κάθε χρονιάς; Ελάχιστα πράγματα και προπαντός ελάχιστα στοιχημένα το ένα πίσω από το άλλο με αυστηρά χρονολογική σειρά. Τι θα ‘λεγες για μια… αντισκόπηση; Να επιλέξουμε, ας πούμε, τα μικρά ή μεγάλα που ύφαναν την καθημερινότητά μας, βάζοντας το μεγεθυντικό μας φακό σε ό,τι δεν θα ξεχάσουμε σίγουρα και ό,τι θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε μπροστά μας και αύριο; Ό,τι βιάζεται να ξεχαστεί και ό,τι προφασίζεται το δήθεν αδιάφορο, ώστε να μην επισημανθεί; Για να δούμε! Το δικό μας highlighter θα αναδείξει την ουσία του 2013;

pakistanoi17 Απριλίου. ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ!

Παραδοχή γενική, επέχουσα θέση αξιώματος. Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές, αυτό άλλωστε είναι γνωστό σε άπασα την ελληνική επικράτεια. Απλώς, οι Πακιστανοί είναι Πακιστανοί. Είχαν το θράσος δε, οι άπλυτοι, οι Πακιστανοί ντε, να ζητήσουν τα χρήματα μηνών που τους οφείλονταν από τους συνεπείς φοροφυγάδες φραουλοπαραγωγούς της Ηλείας, τα οποία ‘’κέρδισαν’’ μέσα από άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας. Και επειδή ο Έλληνας έχει πάντα δίκιο και όλοι οι άλλοι άδικο –  επίσης αξίωμα – οι μπιστικοί των φραουλοπαραγωγών γάζωσαν τους Πακιστανούς με κυνηγετικά σκάγια για να δουν τα ανθρωπάρια πώς οι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων εννοούν τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.  

makri11 Ιουνίου. ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΟ ΕΡΤ!

Ποιος το περίμενε! Το φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας κλείνει εντελώς δικτατορικά από την ίδια την κυβέρνηση, που ευνοούταν από την λειτουργία της. Τα καλύτερα όμως τώρα αρχίζουν!  Ποιος νομίζεις πως γίνεται ο μεγαλύτερες προστάτης αυτής της διεφθαρμένης ΕΡΤ. Μα η αξιωματική αντιπολίτευση φυσικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τότε την έβριζε νυχθημερόν. Το κωμειδύλλιο της ΕΡΤ όμως θα συνεχιστεί για μήνες και από τις δυο πλευρές, μέχρι που τα ΜΑΤ θα δώσουν μετά από μήνες κατάληψης στο Ραδιομέγαρο τη λύση που ξέρουν και δίνουν. Αξέχαστες στιγμές επιθεωρησιακής μαγείας το: «Βοήθεια-βοήθεια» της Ζωής Κωσταντοπούλου και η καγκελοανάρρηση  της Ραχήλ Μακρή.

diamantopoulos16 Ιουλίου. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

Ένα ακόμη δείγμα εθνοσυμφιλιωτικής προσπάθειας, πρώτα-πρώτα από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατόπιν από όλους όσοι συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια εθνικής αφύπνισης για την οποία  φυσικά  κόπτονται τα κόμματα. Αρκεί μόνο μια φράση από το στόμα αμετροεπών μειρακίων της πολιτικής – διαμετρήματος Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ειπωμένη κάποτε από την Άρη Βελουχιώτη – για να αναδείξει το επίπεδο εθνικής  συνεννόησης για την έξοδο από την κρίση. Τιμή και δόξα στο εθνικό μας προσωπικό, που τόσο επάξια ηγείται της προσπάθειας.

dimosio28 Ιουλίου. ΠΡΩΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ  ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ!!!

Ασχολίαστο – και δεν νομίζω πως διαφωνείς!

tsohatzopoulos30 Αυγούστου. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…

Πόσο λάθος ήμασταν όλοι εμείς του λαουτζίκου, που βιαστήκαμε να τσουβαλιάσουμε τη Βίκυ Σταμάτη μαζί με τους  Τσοχατζόπουλους, τους Σμπώκους, τους Ζήγρες και τους λοιπούς της συμμορίας που απολαμβάνει τη φιλοξενία του Κορυδαλλού! Ευτυχώς όμως που η  κυρία Σταμάτη, σύζυγος Τσοχατζόπουλου, φρόντισε με την απολογία της να μας ανοίξει τα μάτια και να μας κλείσει τα στόματα. «Είμαι ένας μαχητής του φωτός» βροντοφώναξε στην απολογία της, για να σιγάσουμε όλοι οι μικρόνοες, που ως άλλη Ιωάννα της Λωραίνης βιαστήκαμε να στήσουμε στην πυρά. Μαχητές του φωτός με τη σφραγίδα του Four Seasons, αλλά πού να καταλάβουμε εμείς! Είπαμε, λαουτζίκος!

mixaloliakos18 Σεπτεμβρίου. ΤΟ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ!

Το μίσος έχει πάρει κεφάλι. Απροκάλυπτα για ένα χρόνο οι χρυσαυγίτες προπηλακίζουν, εκφοβίζουν, τρομοκρατούν, σκοτώνουν –στην αρχή Πακιστανούς, γι’ αυτό μέχρι τότε, ήταν απλώς… θερμόαιμοι. Όταν όμως μαχαιρώνουν ένα δικό μας παλικάρι, τον Παύλο Φύσσα, τότε ποιος είδε το αστικό κράτος και δεν το φοβήθηκε!  Ένα ανεκτικό μέχρι τότε κράτος στα φασιστοειδή, αναγκάζεται να ξυπνήσει – ας είναι καλά η Ευρώπη που του τραβά το αφτί. Με απανωτά ταρατατζούμ περί αποφασιστικότητας,  φυλακίζει κάποιους υψηλόβαθμους για να λουφάξουν τα υπόλοιπα θρασύδειλα ανθρωπάκια που δεν φημίζονται δα και για την ανδρεία τους. Οι ιδέες τους όμως δεν φυλακίστηκαν, γι’ αυτό και συνεχίζουν να έχουν στα γκάλοπ την απήχηση που είχαν πριν τη δολοφονία του νέου παιδιού, από ένα τμήμα του λαού τυφλά οργισμένο με αυτοκτονικές για το μέλλον του διαθέσεις.  

glezos(1)30 Οκτωβρίου «ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΗ»

Κι εκεί που ο ράφτης είχε πάρει μέτρα για το κοστουμάκι της εξουσίας που έραβαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν σίγουροι πως όλα πήγαιναν καλά, να’ σου – ο κατά Τατσόπουλον Αστερίξ – ο Μανόλης Γλέζος να λέει εις επήκοον όλων «σύντροφοι δεν έχουμε πειστικές απαντήσεις». Το νέο λεφτά υπάρχουν που η κρατικοδίαιτη ελληνική κοινωνία θέλει να ακούσει ήρθε να το υπονομεύσει ο υπέργηρος Γλέζος.  Μωραίνει Κύριος όν βούλεται ταράξαι τη δάνεια ευτυχία του λαού.  Άλλωστε από το «Λεφτά υπάρχουν» έχουν περάσει τόσες δεκαετίες…ποιος το θυμάται πια!

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÓÔÇÍ ÐÑÏÔÁÓÇ ÌÏÖÇÓ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ      (ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)10 Νοεμβρίου.  ΚΟΙΤΑΖΩ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΛΑΣΩ!

Είναι γνωστό πως η χώρα κατέρρευσε. Κοινώς πτώχευσε! Ακόμη πιο κοινώς, γίναμε το μαύρο πρόβατο του πλανήτη, διατυμπανίζοντας οι ίδιοι, πως είμαστε οι χειρότεροι όλων! Αυτά, πριν την εθνική ανασύνταξη που φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είπαμε λοιπόν να σοβαρευτούμε. Να ομονοήσουμε, να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί, να δώσουμε πίσω στα παιδιά μας το μέλλον που τους στερήσαμε. Τον τόνο της νέας εθνικής αφύπνισης έδωσαν από Βουλής πρώτα ο κος Τσίπρας με το «Κοιτάξτε με δεν είναι κακό» για να λάβει την επίσης εθνοσυμφιλιωτική απάντηση από τον κο Σαμαρά « Κοιτάζω αλλού για να μην γελάσω»!  Το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σε όλο του το μεγαλείο.

ÂÏÕËÇ-ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÊÁÉ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÔÏÕ ÐÏËÕÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏÕ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÓÅ ÅÍÁ ÁÑÈÑÏ ÌÅ ÔÇÍ ÄÉÁÄÉÊÁÓÉÁ ÔÏÕ ÊÁÔÅÐÅÉÃÏÍÔÏÓ (EUROKINISSI/ ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)15 Νοεμβρίου. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΞΕΡΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΤΟΥΣ…

Ποιος Έλληνας δεν γνωρίζει τις δυσκολίες του βαρέως και ανθυγιεινού επαγγέλματος του βουλευτή; Μέσα από ποιες συμπληγάδες καλείται να επιτελέσει το ρόλο του είναι παγκοίνως γνωστό! Όμως η αχαριστία κάποιων συμπολιτών μας είναι τέτοια, που αναγκάζουν τους πατέρες του Έθνους να βγαίνουν κάποιες φορές από τα ρούχα τους. Όπως π.χ. ο  Ιορδάνης Τζαμτζής, που σε κάποια αποστροφή του λόγου του, αποκάλυψε τον τρόπο σιτίσεως των συναδέλφων του – ξεραμένο παξιμάδι προερχόμενο από τα ίδια  τα κόπρανα των βουλευτών – αφού αναγκάζονται να ζουν με τον γλίσχρο μισθό των οκτώ ή δέκα χιλιάδων ευρώ τον μήνα εκτός φυσικά των πάμπολλων παροχών που γενναιόδωρα νομοθέτησαν για τους εαυτούς τους. Μια τέτοια παραδοχή, από ένα πολιτικό άνδρα τέτοιου διαμετρήματος, μπορεί να μη ραγίσει καρδιές;

pelegrinis2 Δεκεμβρίου. ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΚΩΜΕΙΔΥΛΛΙΟ : ΠΑΙΔΕΙΑ – ΠΟΙΟΣ ΧΕΣ…ΚΕ!

Είναι γνωστό πως από ιδρύσεως του νεοελληνικού κράτους, τόσο οι κυβερνήσεις, όσο και οι φορείς που διακονούν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θεωρούν την Παιδεία κεφαλαιώδους σημασίας για την πορεία του Έθνους. Το αποδεικνύουν άλλωστε με κάθε ευκαιρία. Τρεις μήνες αναστάτωση στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, την πιο αποφασιστική στιγμή για την πορεία του, ο πρύτανης κος Πελεγρίνης συμμετέχει σε θεατρική παράσταση στο Παρίσι. Όχι θα κάτσει να σκάσει! Θεατής και πρωταγωνιστής μαζί στο δράμα της Παιδείας. Αυτός είναι ρόλος!

liapis17 Δεκεμβρίου. ΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Και με τη βούλα πια έγινε σε όλους γνωστό ποιος έκανε  τη χρυσή αυγή τρίτο κόμμα. Μα φυσικά οι Λιάπηδες του πολιτικού συστήματος. Όχι! Δεν είναι ο Λιάπης που πιάνεται να γράφει στα παλαιά του υποδήματα τους νόμους! Όχι! Είναι ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα διεφθαρμένο, χτισμένο με τις πρώτες ύλες του φαβοριτισμού, του αμοραλισμού και του ταρτουφισμού, που έκαναν ελκυστική τη χρυσή αυγή στους τυφλά αγανακτισμένους. Πόσοι ακόμη εν ενεργεία  Λιάπηδες κανοναρχούν τη ζωή μας;

stournaras1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΕΤΗΣΙΟ ΓΙΟΥΧΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Έτσι ακριβώς! ένα διαρκές ετήσιο γιούχα στον Στουρνάρα. Γιατί πολύ απλά ανέλαβε το πιο εύκολο Υπουργείο με τους πλέον εύκολους στόχους, παιδαριώδεις θα έλεγα και… δεν τραβάει! Οι στόχοι πανεύκολοι! Να τηρήσει το αντιπαθές υφεσιακό μνημόνιο, να διατάξει την ανάπτυξη, να συνεχίσει να ταΐζει ένα αντιπαραγωγικό κράτος, να συντηρείται η όποια κοινωνική πολιτική χωρίς όμως να επιβάλλονται φόροι, να περάσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία χωρίς να ξεβολευτεί κανένας και να έχει ικανοποιημένους όλους τους βουλευτές – κυρίως της συμπολίτευσης – που είναι γνωστό τοις πάσι πόσο κόπτονται για το καλό του λαού. Μα καλά βρε Στουρνάρα, τόσο δύσκολο είναι να τετραγωνίσεις τον κύκλο;

————————–

Tίτλους τέλους, δεν θα βρεις σε αυτή την αντισκόπηση του 2013. Δεν υπάρχουν κι αυτό γιατί το άτιμο το 2013, πρόλαβε και τρύπωσε ήδη στο 2014 και χάθηκαν τα ίχνη του. Είμαι σίγουρος πως του  χρόνου μια νέα αντισκόπηση, του 2014 αυτή τη φορά, κρίνεται σίγουρα απαραίτητη. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.