Αντισυνταγματικό κατά το ΣτΕ το… γκολ του Χολέμπας κόντρα στην Ιρλανδία!

0
828

Γράφει η Μαριάννα Μπουντούρη ([email protected])

Με απόφαση της Ολομέλεια του ΣτΕ κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας, καθώς ο νέος τρόπος κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας προσκρούει στις συνταγματικές επιταγές.

Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας επισήμαναν ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις και χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση για τη συνδρομή της ουσιαστικής προϋπόθεσης του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αλλοδαπού εκείνου που υποβάλλει αίτηση πολιτογράφησης.

Η Ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέας της Κυβέρνησης για την Ελληνική Ιθαγένεια έρχεται να χρυσώσει το χάπι:

«Με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά καλούνται ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την άμεση εφαρμογή της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς τις προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας, τόσο με την γέννηση του αλλοδαπού στην Ελλάδα όσο και με την πολιτογράφηση, έτσι ώστε να ερευνάται πλέον, μεταξύ άλλων, αν αυτοί έχουν δεσμό με το Ελληνικό Έθνος, όπως το Δικαστήριο συγκεκριμένα απαιτεί».

Τι σημαίνει δεσμός με το Ελληνικό Έθνος; Ποιος ακριβώς θα την ερευνά και με τι κριτήρια θα γίνεται η διερεύνηση;

Να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες;

Άκυρο το γκολ του Χολέμπας με την Εθνική Ελλάδος!

Να μιλάει άπταιστα ελληνικά;

Να ακυρωθεί και το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου!

Να είναι λευκός;

Σε αυτήν την ερώτηση μας απαντά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιωτάρος:

 «Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

Η επιτροπή πολιτογράφησης είναι αυτή που διαπιστώνει κάθε φορά την «επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, καθώς και για το ήθος και την προσωπικότητα» του υποψηφίου.

Δηλαδή θέλετε να μου πείτε πως, όλα τα ελληνόπουλα γράφουν χωρίς ορθογραφικά λάθη, ξέρουν τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτώβρη και στις 25 Μαρτίου, δεν μπερδεύτηκαν ποτέ στο «όψη» και στο «κόψη» στον Εθνικό Ύμνο και είναι αγγελούδια…

Όσο θα συνεχίζουμε να συγχέουμε τις έννοιες της εθνικότητας και του εθνικισμού, το ερώτημα «Έλληνας γεννιέσαι ή γίνεσαι;» θα συνεχίσει να μας ταλανίζει όπως το αβγό και η κότα και η Κυβέρνηση θα συνεχίζει άθελά (;) της να βάζει βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.