Αντώνης Σαμαράς, για το καλό μας

0
411

Του Γιάννη Βελέντζα / Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος

Καιρός να πούμε μερικά πράγματα και για τον Αντώνη Σαμαρά. Θα μου πείτε γιατί; Ας πούμε λόγω τύψεων που τον στηρίζαμε κάποτε, στα φοιτητικά μας χρόνια.

1. Ο κόσμος έτρεξε και σας έβγαλε από την έρημο για να αλλάξετε το κόμμα και να δείξετε ότι μπορείτε να φέρετε κάτι νέο. Να δώσετε ελπίδα. Επιλέξατε το κόμμα να μείνει ίδιο, δηλαδή σκατά, για το καλό μας.

2. Αρνηθήκατε το μνημόνιο (το μισό κόμμα γιατί το άλλο μισό το στήριζε) και στη συνέχεια γίνατε ο ποιο ένθερμος υποστηριχτής του μνημονίου, για το «καλό» μας.

3. Προεκλογικά υποσχεθήκατε στους ηλίθιους 18 σημεία ανακούφισης και φέρνετε μέτρα 18 δις, για το «καλό» μας.

4. Τα ταμεία έχουν ρημάξει, εισφορές δεν μπορούμε να πληρώσουμε, και ακούγεται αύξηση εισφορών, για το «καλό» μας.

5. Η αγορά είναι νεκρή και διαλαλείτε στο εξωτερικό ότι η χώρα θα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, για το «καλό» μας.

6. Αυτοί που έχουν ρημάξει τη χώρα, το παίζουν ελεύθεροι και ωραίοι. «Η δικαιοσύνη επειδή η βενζίνη είναι ακριβή πηγαίνει με τα πόδια», για το «καλό» μας.

7. Παιδεία διαλύθηκε, υγεία λείπουν τα βασικά από τα νοσοκομεία, θέρμανση το χειμώνα γιοκ, οι υποχρεώσεις τρέχουν, δεν λειτουργεί τίποτα, για το «καλό» μας.

8. Σας λέμε ότι αδυνατούμε για τα βασικά και εσείς χωρίς ντροπή μιλάτε για ανάπτυξη (τώρα να έρθουν επενδυτές και να πουν ναι σε χρήμα, πρέπει να περάσει καμιά 3ετία για να φανεί στην αγορά).

9. Πρέπει κ. Πρόεδρε να έχετε κατανοήσει ότι όταν ένα κόμμα από το 33% παίρνει 19%, τότε κάποιος φταίει. Ποιος ο λόγος που πήγαμε σε εκλογές; Για να έρθετε εσείς με το άλλο μείγμα πολιτικής (εδώ γελάμε).

10. Τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα: κάποιοι θα λένε θα πάρουμε μέτρα και ο ΛΑΟΣ θα λέει: θα πάρετε τα ……

 

 

Προηγούμενο άρθροΕγκαίνια απόψε για το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012
Επόμενο άρθροΣτην «ελεύθερη αγορά» της αγάπης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.