Αν εσύ ήσουν Ρώσος, τι θα έκανες;

0
350
news247.gr
news247.gr

Γράφει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος / [email protected]

Το ηθικό δίδαγμα της περίπτωσης της Κύπρου συνοψίζεται στις εξής δύο λέξεις: έλλειψη ηγεσίας. Οι εξελίξεις δείχνουν ούτε το να μείνουμε στο ευρώ ούτε το να γυρίσουμε στο «εθνικό νόμισμα» είναι από μόνες τους κινήσεις που δίνουν λύση. Και στις δύο περιπτώσεις, η πορεία της χώρας εξαρτάται από τους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας. Άρα αυτή πρέπει να υπάρχει. Όχι με την εφήμερη εκδοχή της έννοιας αλλά με όλο το βάθος της ουσίας της. Μόνο τότε θα υπάρξουν πραγματικά Plan B, με δυσκολίες αλλά και προοπτικές, οι οποίες θα μπορούν όντως να εμπνεύσουν το λαό.

Κι επειδή υπάρχει συζήτηση ένθεν κακείθεν σχετικά με τη στάση της Ρωσίας, θέτω το θέμα πολύ απλά: Αν εσύ ήσουν Ρώσος κι έπρεπε να αποφασίσεις αν θα στηρίξεις την Κύπρο ή δεν θα συγκρουστείς με την ΕΕ, τι θα έκανες; Θα εμπιστευόσουν μια κυβέρνηση που πριν την εκλογή της έλεγε άλλα από αυτά που έκανε μετά τις εκλογές και στη συνέχεια δεν ψήφισε καν την επιλογή της. Σε ποιους πολιτικούς να ποντάρει η ρωσική αρκούδα; Με ποιους να «κάνει παιχνίδι»; Στους Νίκους του «ναι σε όλα»;

Προηγούμενο άρθροΚύπρος: ανεπάρκειες και φαντασιώσεις
Επόμενο άρθροΌταν η Κύπρος φορούσε παντελόνια, η Ελλάδα μάζευε τους χαμένους πόντους
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.