Απάντηση της ΔΕΠΘΕ στο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Μάτη

0
624

tv100-ktirioΑπάντηση σε δήλωση που διένειμε ο  Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ), κ. Χρήστος Μάτης, δίνει η διοίκηση της ΔΕΠΘΕ, η οποία έχει ως εξής;

–          Ουδέποτε η ΔΕΠΘΕ αρνήθηκε να δώσει αντίγραφα του προγράμματος ή των ρεπορτάζ της – συμπεριλαμβανομένων και των αποσπασμάτων των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου – με το επιχείρημα ότι «το υλικό αυτό δεν υπάρχει». Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, απλά ψεύδεται.

–          Για την παραχώρηση αντιγράφων του προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης στα οποία η ΔΕΠΘΕ κατέχει πλήρη δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (όπως τα ρεπορτάζ) ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο της ΔΕΠΘΕ και συνοδεύεται από το αναλογούν κόστος. Η αμεσότητα της ανταπόκρισης σε τέτοια αιτήματα συναρτάται άμεσα με τον φόρτο εργασίας του αρμόδιου προσωπικού της ΔΕΠΘΕ.

–          Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με συναδέλφους που εκπροσωπούν άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, καταβάλλεται προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων τους κατά προτεραιότητα. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συμβαίνει σε βάρος της προετοιμασίας του καθημερινού ενημερωτικού προγράμματος της Δημοτικής Τηλεόρασης, ιδίως σε μία περίοδο κατά την οποία ο τομέας του μοντάζ είναι ιδιαίτερα υποστελεχωμένος.     

–          Συνάδελφοι ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων πράγματι επικοινώνησαν σήμερα με τη διοίκηση της ΔΕΠΘΕ για να ζητήσουν αντίγραφο αποσπάσματος της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Η απάντηση που πήραν δεν ήταν «το υλικό δεν υπάρχει» αλλά «ο φόρτος εργασίας στο μοντάζ δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο άμεσα».

–          Από το 2011, όταν και ανέλαβε τα καθήκοντά της, η νέα διοίκηση της ΔΕΠΘΕ αποφάσισε να μεταδίδει ζωντανά και ανελλιπώς τις συνεδριάσεις (τακτικές και έκτακτες) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Τηλεόραση ουδέποτε παρενέβη για να «προστατεύσει» – όπως υπαινίσσεται ο κ.Μάτης – το ένα ή το άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα, μεταδίδει το σύνολο της διαδικασίας όπως αυτή ορίζεται από τον εκάστοτε προεδρεύοντα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

–          Το επίμαχο απόσπασμα της χθεσινής συνεδρίασης – αντίγραφο του οποίου ζητήθηκε από εκπροσώπους άλλων δικτύων – αναμεταδόθηκε αυτούσιο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης (Τρίτη, 19/11 στις 15:00 μ.μ.) ώστε να βγάλουν όλοι ελεύθερα τα συμπεράσματά τους. Όσοι, λοιπόν, αναζητούν ιδιοκτησιακές αντιλήψεις στη διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων του Δήμου Θεσσαλονίκης, καλό θα ήταν να ψάξουν αλλού και σε παρελθόντες χρόνους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.