“Από την Παραβατικότητα στην Επιχειρηματικότητα”:Συνέδριο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

0
752

Συνέδριο με τίτλο «Από την Παραβατικότητα στην Επιχειρηματικότητα», διεξάγεται στις 7 Φεβρουαρίου 2013, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, 106 80, Αθήνα), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FreshStart, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.
Στόχος του FreshStart είναι να εφοδιάσει νεαρούς παραβάτες με τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που θα τους επιτρέψουν μετά την αποφυλάκισή τους, το ξεκίνημα της δικής τους επιχείρησης, καθώς συχνά βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ανεργία και το ρατσισμό και οι επαγγελματικές τους επιλογές είναι περιορισμένες.
Στην διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν: α) οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεαροί παραβάτες στην προσπάθειά τους να συμμετέχουν και πάλι στην κοινωνικοοικονομική ζωή και β) η επιχειρηματικότητα, ως βιώσιμη εναλλακτική επιλογή επαγγελματικής αποκατάστασης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η εγγραφή μέσω του website: http://freshstartproject.eu/registration-form/1054-2/
Μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου θα είναι οι:
• Γιώργος Νικολόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του ΔΣ του Ν.Π.Ι.Δ. «Επάνοδος»
• Γιώργος Ζουγανέλης, Διευθυντής Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις Φυλακές Κορυδαλλού
• Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών
• Μαρία Μουδάτσου, Δικαστική Ψυχολόγος, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων της ΜΚΟ Praksis
• Αντώνης Αντωνίου, Ψυχολόγος, Συντονιστής Δράσεων ‘Αρσις Αθήνας
• Μυρσίνη Πυκνή, Κοινωνιολόγος, Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά
Το συνέδριο θα συντονίσει η Όλγα Σταυροπούλου, Γενική Διευθύντρια Μίλητος Αναδυόμενες Τεχνολογίες & Υπηρεσίες.
Το “FreshStart” αναπτύχθηκε και υλοποιείται από διακρατική κοινοπραξία αποτελούμενη από 7 εταίρους, από 5 Κράτη Μέλη της Ε.Ε. (Ρουμανία, Ελλάδα, Λιθουανία, Πορτογαλία και Εσθονία) με αλληλοσυμπληρούμενες γνώσεις και εμπειρία. Η Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι μεταξύ των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου.

Προηγούμενο άρθρο”Χοντροί άντρες με φούστες” στο Θέατρο Βεργίνα
Επόμενο άρθροΔιαπανεπιστημιακό ερευνητικό πρόγραμμα: Urban Environments in Transition
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.