Αρχίζει η β΄ φάση αποκατάστασης ττου διατηρητέου κτιρίου της οδού Αναγεννήσεως

0
404

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του Διατηρητέου Κτιρίου του Δ.Θ. επί της οδού Αναγεννήσεως καθώς χθες, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013,  υπογράφηκε σχετική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση Διατηρητέου κτιρίου οδού Αναγεννήσεως (Β΄ Φάση)», με την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία.

«Με καθυστέρηση επτά ετών ολοκληρώνονται οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης του πολύπαθου διατηρητέου κτιρίου της Αναγεννήσεως που ήταν εγκαταλειμμένο για περισσότερο από τρία χρόνια. Εργαζόμαστε εντατικά ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2014 το κτίριο να παραδοθεί για χρήση πλήρως αποκαταστημένο μαζί με τον περιβάλλοντος  χώρο του και την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης. Επιπλέον σημείωσε ότι η ολοκλήρωση της αποκατάστασης και η επανάχρηση του συγκεκριμένου κτιρίου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την Θεσσαλονίκη για δύο λόγους:

  • θα συμβάλλει στην διατήρηση και την  ανάδειξη ενός από τα εναπομείναντα αξιόλογα δείγματα του αρχιτεκτονικού αποθέματός της, πριν την πυρκαγιά του ’17,
  • σε συνδυασμό με την  διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του-χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου 2013- θα συμβάλλει στην τόνωση και την εξυγίανση μιας από τις πλέον υποβαθμισμένες, μέχρι σήμερα, περιοχές  της πόλης, η οποία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή παρουσιάζει έντονη αναπτυξιακή δραστηριότητα και έχει σαφείς προϋποθέσεις λειτουργικής αναβάθμισης.

Το έργο, συμβατικής δαπάνης 315.616,75 ευρώ, εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης 2013 – 2014 και αφορά στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Διατηρητέου κτιρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει εργασίες στους εσωτερικούς χώρους του Διατηρητέου κτιρίου (ψευδοροφές, εσωτερικά κουφώματα, ολοκλήρωση χώρων υγιεινής, ολοκλήρωση Η/Μ εγκαταστάσεων, κ.λ.π.), εργασίες  ολοκλήρωσης της κατασκευής και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του βοηθητικού κτιρίου και τις συνδέσεις με τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω.).

Προηγούμενο άρθροΚυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟS το νέο βιβλίο του Γιάννη Βούρου “Ταξιδιωτικός οδηγός”
Επόμενο άρθροΟ Πήτερ Παν σήμερα στο Θέατρο Κήπου
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.