«Αυτοεκτίμηση: διαμόρφωση, επιρροές, ενίσχυση»: ανοιχτό σεμινάριο στο Mediterranean College

0
1998

tituy

 

Η αυτοεκτίμηση, η αίσθηση δηλαδή που έχει κανείς για την προσωπική του αξία, είναι ένας καίριος παράγοντας που επηρεάζει πολύπλευρα το άτομο. Συνίσταται από την αντίληψη που έχει για τον εαυτό του, τις ικανότητές του, τα ταλέντα του, την εμφάνισή του, τα επιτεύγματά του, τα συναισθήματά του. Σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, την αποδοχή, την εκτίμηση και το σεβασμό που νιώθει κανείς για τον ίδιο του τον εαυτό.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά κρύβεται πίσω από τις δυσκολίες που εμφανίζονται στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην επαγγελματική εξέλιξη, στη συμπεριφορά, στα συναισθήματα. Αντίθετα, η υψηλή αυτοεκτίμηση συνδέεται με πιο υγιείς σχέσεις, ικανοποίηση από τον εαυτό, ανάληψη δράσης, αυτονομία.

Πώς όμως διαμορφώνεται η αυτοεκτίμηση στην παιδική ηλικία; Ποιοι παράγοντες μπορεί να την επηρεάσουν κατά την ενήλικη ζωή; Με ποιους τρόπους μπορεί κάποιος να ενισχύσει την αυτοεκτίμησή του;

Τα καίρια αυτά ερωτήματα θα συζητηθούν σε εκδήλωση που διοργανώνει το Mediterranean College τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Αυτοεκτίμηση: διαμόρφωση, επιρροές, ενίσχυση».

Παρακάτω παρατίθεται αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.30 – 18.45: Προσέλευση

18.45 – 19.05: Ο δεσμός μητέρας-βρέφους και η σχέση του με την αυτοεκτίμηση, κος Πέτρου Δημήτριος, Παιδοψυχίατρος, Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου

19.05 – 19.20: Η αυτοεκτίμηση και πώς επηρεάζεται στο χώρο εργασίας, κος Σαπουντζής Νίκος, MBA, Life Coach

19.20 – 19.40: Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης & αυτοπεποίθησης- βιωματική προσέγγιση κα Κιζιρίδου Γεωργία, MSc, Εξελικτική – Σχολική Ψυχολόγος και καθηγήτρια του Mediterranean College στον τομέα Εκπαίδευσης.

19.40 – 20.00: Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Τη συζήτηση συντονίζει η κα Νασιοπούλου Γεωργία, MSc, Ψυχολόγος με ειδίκευση στη Γνωστική-Συμπεριφορική Θεραπεία και στη Θεραπεία Σχημάτων, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Mediterranean College στον τομέα Ψυχολογίας.

 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/t0oMqVkVhd ή http://bit.ly/1vN64xW

Οι εισηγητές του πάνελ της κάθε θεματικής ενότητας θα κάνουν μια σύντομη τοποθέτηση και κατόπιν το κοινό θα μπορεί να κάνει ερωτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της θεματικής ενότητας. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779, [email protected], http://www.medcollege.edu.gr/

Προηγούμενο άρθροΟι νέες παραστάσεις του ΚΘΒΕ για τον Δεκέμβριο
Επόμενο άρθρο150 χρόνια Ρίχαρντ Στράους
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.