Αυτός είναι ο “γαλάζιος” υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

0
662
(c)GTKessopoulos
(c)GTKessopoulos
(c)GTKessopoulos

Γράφει ο Δημήτρης Παππάς / Αρχαιολόγος – Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης

Αφορμή του σημειώματος αυτού, είναι η μεγάλη «καθυστέρηση» που εμφανίζει ή καλύτερα επιδεικνύει η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να εμφανίσει τον άνθρωπο, ο οποίος θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να διεκδικήσει αλλά και να κερδίσει την κούρσα για την ανάληψη της Δημαρχίας της πόλης μας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η επόμενη θητεία, είναι κατά τη γνώμη μου η πιο κρίσιμη όχι μόνο για τις τύχες της πόλης μας αλλά και για την καθημερινότητα των κατοίκων της. Παρόλα αυτά, απέναντι στο κοινωνικό – επικοινωνιακό φαινόμενο Μπουτάρη, η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, σε κεντρικό επίπεδο, εμφανίζεται από μουδιασμένη έως αδιάφορη. Σαν να μη θέλει να ανακτήσει την πρωτοκαθεδρία σε μία πόλη σύμβολό της ή ακόμα χειρότερα, σαν να τη «βολεύει» μία τέτοια περίπτωση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς έτσι αποφεύγει μία πιθανή ήττα, η οποία μπορεί να ερμηνευθεί πολιτικώς πολυποίκιλα. Από την άλλη πλευρά, σε τοπικό επίπεδο, παρά τις δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος για υποψηφιότητες που θα προέρχονται μέσα από την κοινωνία και παρά την πεπεφρασμένη πρόθεση της παράταξης να αντιπαρατεθεί με τον σημερινό Δήμαρχο, η ονοματολογία που κυριαρχεί παραπέμπει σε πολιτικά σκεπτικά των προηγούμενων δεκαετιών. Νυν, πρώην και παρ’ ολίγον βουλευτές, γόνοι «μεγάλων και γνωστών» οικογενειών και επιχειρηματιών της πόλης  και ούτω καθ’ εξής. Μεγαλύτερη απόδειξη πως η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας παραμένει προσκολλημένη σε αντιλήψεις και ιδεοληψίες που δικαιολογούν τον επιθετικό προσδιορισμό «συντηρητική» δεν υπάρχει.

Αν πραγματικά η Νέα Δημοκρατία θέλει να διεκδικήσει με σοβαρές αξιώσεις τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αν πραγματικά θέλει να μεταδώσει το μήνυμα της υπέρβασης και επιθυμεί να έχει ειλικρινή και ρεαλιστική συνέχεια η προσπάθεια ανανέωσης του πολιτικού της προσωπικού, όπως αυτή εκφράστηκε με την εκλογή του νέου σε ηλικία γραμματέα της, τότε πρέπει να τολμήσει. Πρέπει να έχει για υποψήφιο έναν άνθρωπο νέο σε ηλικία, με σπουδές, αυτόφωτη επαγγελματική δραστηριότητα, κοινωνική, συνδικαλιστική και πολιτική  – όχι απαραίτητα κομματική –  διαδρομή. Έναν άνθρωπο, ο οποίος θα προέρχεται μέσα από την ίδια την πόλη, την κοινωνία των πολιτών και την καθημερινή συναναστροφή με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και τους κατοίκους του Δήμου. Έναν άνθρωπο καθαρό, ο οποίος πάνω από όλα θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς.

Τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν. Αρκεί η Νέα Δημοκρατία να τολμήσει!

Προηγούμενο άρθροΠεριττά κιλά: το “δώρο” του Άι Βασίλη!
Επόμενο άρθροΟι 13 καλύτερες ταινίες που μας χάρισε το 2013!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.