ΒΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ

0
2245

Γράφει ο Τάσος Μπανιώρας

Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν μας εξηγούσε ένας άνθρωπος γιατί η Ελληνική Βουλή ασχολείται με ένα νομοσχέδιο ενάντια στην Επιστήμη. Γιατί δεν ασχολείται με πιο ουσιώδη και καθημερινά ζητήματα όπως η Οικονομία και η Ασφάλεια. Γιατί ενώ υπάρχει το Σύμφωνο Συμβίωσης πρέπει να γίνει νόμος του Κράτους η αλλαγή φύλου με μία απλή αίτηση στα Δικαστήριο και μάλιστα από ηλικία 15 χρονών και άνω;

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι άκρως Ελληνικό όπως θα περίμενε κανείς (ειδικά με την παρούσα Κυβέρνηση). Υπάρχει σε όλη τη Δύση μία τάση δήθεν αποδοχής της διαφορετικότητας η οποία τείνει να γίνει υπερβολικά επικίνδυνη κατά την ταπεινή μου άποψη. Μετά από αιώνες εξέλιξης και δεκαετίες (μάλλον πολύ παραπάνω) σοβαρής επιστημονικής έρευνας μαθαίνουμε οτι τα φύλα αλλάζουν με μία αίτηση.

Στο εξωτερικό μαθαίνουμε ότι μπορεί τα φύλα να είναι και παραπάνω. Υπάρχει το «Ουδέτερο Φύλο» στο οποίο δεν απευθύνεις τον λόγο «σε αυτόν ή αυτήν» αλλά σε «αυτό». Κάνουμε τον άνθρωπο ένα ουδέτερο αντικείμενο υποβαθμίζοντας την υπόστασή του. Κόντρα σε κάθε λογική.

Και άντε, να δεχτούμε σπάνιες περιπτώσεις, ειδικές περιπτώσεις. Βλέπετε η φύση δεν είναι τέλεια. Αυτό όμως που δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε είναι η κριτική για τις απόψεις μας κόντρα σε τέτοια αστεία νομοθετήματα που υποτιμούν και τον άνθρωπο και την νοημοσύνη μας. Οι υπέρμαχοι υποτίθεται όλων των παραπάνω είναι οι ίδιοι που κόπτονται για την ελεύθερη έκφραση. Τι συμβαίνει όμως όταν αυτή η έκφραση είναι αντίθετη με τη δική τους; Σε αποκαλούν με τους γνωστούς χαρακτηρισμούς.

Σε τελική ανάλυση δεν πρέπει να σας αφορά αν εγώ νιώθω Σουηδή καλλονή ή Αφρικανός φύλαρχος. Γιατί όμως το Κράτος πρέπει να εμπλακεί και  στο πως «αισθάνονται» κάποιοι/ες/ο άσχετα με το τι ισχύει βιολογικά.

Εν κατακλείδι, σύμφωνα με όσα μάθαμε τους προηγούμενους αιώνες από τη Βιολογία τα φύλα είναι 2. Αρσενικό και Θηλυκό.

 

ΥΓ: Από τον Σύριζα περιμέναμε να προωθούνται τέτοια νομοσχέδια. Είναι το αντίβαρο στο κομματικό ακροατήριο για την Μνημονιακή μετάλλαξη. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η στάση της ΝΔ σε αυτό το ζήτημα. Καλό θα είναι το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος να μην ξεχνάει ότι υπάρχουν και παραδοσιακοί ψηφοφόροι πέρα από την πελατεία της κεντροαριστεράς που φαίνεται ότι στοχεύουν να προσελκύσουν και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.