Γιάννα Παναγοπούλου: “Να τελειώσει το θρίλερ με το Μετρό”

0
1025

 230115«Το θρίλερ με το Μετρό πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τερματιστεί η ομηρία της πόλης, των εργαζομένων, όλων μας και να παραδοθεί το πολύπαθο έργο της Θεσσαλονίκης. Είμαστε στο 2015, το έργο θα έπρεπε να έχει παραδοθεί τρία χρόνια νωρίτερα, μας λένε για τρία χρόνια αργότερα, και τότε θα δούμε. Για ένα έργο που υποτίθεται εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι, που “μελετήθηκε” όσο κανένα άλλο. Τα δεδομένα και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 25 χρόνια συζήτησης, μόνο το 38% του έργου έχει κατασκευαστεί, οι εργαζόμενοι σε όλα τα εργοτάξια του θα έπρεπε να φτάνουν τους 3.000 και βλέπουμε αλυσιδωτές απανωτές απολύσεις, σε μια πόλη πρωταθλήτρια στην ανεργία». Αυτό δήλωσε σήμερα το πρωί για το Μετρό Θεσσαλονίκης η Γιάννα Παναγοπούλου. Η υπ. βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με «Το Ποτάμι» και π. Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το εργοτάξιο της Αγίας Σοφίας και συζήτησε με εκπροσώπους των εργαζομένων. Την κ. Παναγοπούλου ενημέρωσαν για την κατάσταση του έργου ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Μετρό Θεσσαλονίκης Χρήστος Καλαϊτζίδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Εκτάκτων Υπαλλήλων Βόρειας Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Σκεπαστιανός.
Όπως επισήμανε η κ. Παναγοπούλου μιλώντας στους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων «ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια έργα της χώρας, στην πόλη μας που τόσο το χρειάζεται, τόσο για τη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων, των επισκεπτών της, όσο και για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, αλλά και την ενίσχυση της ευρύτερης οικονομίας οφείλει να ολοκληρωθεί. Αρκετά με τις πληγές που έχει ανοίξει στη Θεσσαλονίκη και την επιχειρηματικότητά της. Πολλοί καταστηματάρχες επλήγησαν ανεπανόρθωτα. Δεσμεύομαι πως θα είμαι κοντά σας, στο πλευρό σας, γιατί η Θεσσαλονίκη μας δεν μπορεί άλλο να περιμένει. Δεσμεύομαι ότι θα παρακολουθώ στενά και θα πιέζω συνεχώς, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη και δυναμική συνέχεια του έργου».

Προηγούμενο άρθροΣτο Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο Γαβριήλ Αβραμίδης
Επόμενο άρθροΔυνατό finish από τον Νίκο Νυφούδη
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.