Γιατί συστρατεύομαι με το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου

0
404

tosios

Γράφει ο Πασχάλης Θ. Τόσιος / υποψήφιος βουλευτής Σερρών με το ΚΙΔΗΣΟ

Στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας καλούμαστε να διασφαλίσουμε όσα με θυσίες και ρήξεις πετύχαμε, καταθέτοντας την καθαρή μας πρόταση για την επόμενη μέρα. Μια πρόταση με εμπειρία, ρεαλισμό και ευθύνη απέναντι σε επιπόλαιες και μονομερείς κραυγές και διακηρύξεις.

Σήμερα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να στερεοποιηθεί το πλαίσιο διακυβέρνησης που εξασφάλισε τη βιωσιμότητα της οικονομίας της χώρας μας.
Η χώρα μας στην ουσία τα τελευταία χρόνια κλυδωνίστηκε από δύσκολες συνθήκες που μόνο σε καθεστώς οικονομικού πολέμου θα μπορούσαν να συμβούν. Ανάλογα δοκιμάστηκαν οικονομίες μεγάλων κρατών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία καθώς και η Πορτογαλία και Ισπανία.
Μέσα σε τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο Γιώργος Παπανδρέου πέρασε μεταρρυθμίσεις σημαντικές έως και επαναστατικές για τα δεδομένα του ελληνικού κράτους:

 • Θεσμοθέτησε τον οικονομικό εισαγγελέα, ώστε μ΄ αυτό το μέτρο να ξεκινήσει έμπρακτα το κυνήγι της φοροδιαφυγής των μεγάλων επιχειρήσεων που χρωστούσαν εκατομμύρια στο δημόσιο.
 • Ήρθε σε ρήξη με το μιντιακό και το τραπεζικό κατεστημένο γιατί διαφώνησε με τη λογική άνισης μεταχείρισης των καναλαρχών σε βάρος του Έλληνα μικροκαταθέτη. Είναι το ίδιο κατεστημένο που κρατά σήμερα το Γιώργο Παπανδρέου σε αποκλεισμό και επικοινωνιακή, ομερτά, ενώ την ίδια ώρα τα τραπεζικά συμφέροντα θεριεύουν με αήθεις όρους σε βάρος της πραγματικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών.Είναι τα συμφέροντα που σε συνεννόηση με τους εσωκομματικούς εφιάλτες ,την ώρα που Γιώργος Παπανδρέου πάλευε στο εξωτερικό για την επιβίωση της χώρας μας, σε συμπαιγνία μαζί «τραβούσαν το χάλι « ύπουλα και μεθοδικά, κάτω από τα πόδια του αγωνιζόμενου Έλληνα πρωθυπουργού .
 • Θεσμοθέτησε τη Διαύγεια και το opengov, βάζοντας σε έλεγχο τα δημόσια έργα και τις αλόγιστες δημόσιες δαπάνες.
 • Κυνήγησε έμπρακτα τη φοροδιαφυγή με νόμο, ενώ για πρώτη φορά μπήκαν στο στόχαστρο οι Offshore που φυγάδευαν έξω τον οικονομικό πλούτο σε βάρος της χώρας.

Είναι η ώρα να ειπωθούν αλήθειες απέναντι στη δημαγωγία, το δογματισμό, αλλά και την συνομωσιολογία και τον λαϊκισμό:

 • Γιατί το 2009 παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, με χρέος 300δις και έλλειμμα 15,6% (36δις) και παρόλα αυτά κατάφερε να την κρατήσει στην ΕΕ και στο ευρώ.
 • Γιατί ο μηχανισμός στήριξης (στον οποίον αργότερα προσέφυγαν και άλλες χώρες) στήθηκε μετά από δικές του προσπάθειες, κόντρα στις συντηρητικές κυβερνήσεις της Ευρώπης που αρχικά επέμεναν στη ρήτρα «no-bailout» (όχι διάσωση).
 • Γιατί αν χρεοκοπούσαμε το 2009, η μείωση του ελλείμματος που τόσο πόνεσε τους πολίτες θα γινόταν μια και έξω, όχι σταδιακά μέσα σε 5 χρόνια. Με ορατή την αναπόφευκτη έξοδο από το ευρώ που θα ήταν καταστροφική για την οικονομία και τις προοπτικές της χώρας.
  Σήμερα συγκροτείται ΚΙΝΗΜΑ-μέτωπο απέναντι σε όσους κυνηγούν την εξουσία ως λάφυρο , σε όσους θεωρούν ότι μπορούν να παρασιτούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Συγκροτείται μέτωπο απέναντι σε όσους θεωρούν ότι έχουν το προνόμιο να φρίττουν χωρίς να λογοδοτούν.
  Ο χώρος αυτός, της λογικής, κυρίως της εμπειρίας αλλά και της ρήξης με τα κατεστημένα συμφέροντα, πρέπει να εκφραστεί στη Βουλή, ειδικά στις σημερινές πολιτικές συνθήκες της πόλωσης και της υπερβολής εκατέρωθεν. Όσοι διατείνονται (συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση) ότι ο κίνδυνος πέρασε οριστικά ,θέτουν σε αβέβαιες και θολές ατραπούς τη διάσωση μας.
  Όσοι όμως πιστεύουν ότι ο κύκλος της τιτάνιας αυτής προσπάθειας μας για τη χώρα, πρέπει να ολοκληρωθεί τους καλούμε να συμπορευθούν, για να χτίσουμε στέρεες βάσεις , ξανά από την Αρχή. Με τόλμη, δύναμη και ρεαλισμό!
  Μπροστάρηδες και Μπροστάρησες οι Γυναίκες, η Νεολαία και κυρίως οι ανήσυχες δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας, της κοινωνίας μας και του Νομού Σερρών.
  ΠΑΜΕ!
Προηγούμενο άρθροΚανείς δεν ξέρει…
Επόμενο άρθρο«Μεγάλα μάτια» και… κουρασμένα
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.