Για εκείνους που πάτησαν το κατώφλι… του έγγαμου βίου

0
1541

just-married-fair-skin-tone-3023068Γράφει η Ελένη Καρλιγκιώτη / [email protected]

Όταν πέφτει το θέμα του γάμου στο τραπέζι, μπορείς να διακρίνεις  διαφόρων ειδών αντιδράσεις· από ενθουσιασμό και ζήλο έως τις πιο αστείες γκριμάτσες και τρανταχτά επιχειρήματα να μην το επιχειρήσεις ουδείς. Ποιος είναι βέβαια υπέρμαχος κάθε παράταξης είναι εύκολο να το αντιληφθεί  κανείς.  Στην παρούσα συζήτηση όμως, δεν θα λάβουμε ρόλο διαιτητή, μόνο μία-δύο παρατηρήσεις επί των πρωταγωνιστών που επέλεξαν να πατήσουν το κατώφλι του γάμου.

«Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μια….», μέρος α’ :  Αποφασίσατε να τηρήσατε πιστά τα λόγια του ευαγγελίου αλλά καλό θα ήταν να ισχύει για ό,τι αφορά τα «ενδοοικογενειακά μυστικά» σας·  ό,τι έχει ειπωθεί με τον ένα από τους δυο σας, διότι μας συνδέει μια φιλία χρόνων προτιμούμε να μένει μεταξύ των δυο μας· συζητήσεις που αφορούν τρία, τέσσερα ή περισσότερα άτομα είναι σίγουρο κάποιο άλλο θέμα παρά ένα «προσωπικό» ζήτημα μας.

«Και έσονται οι δύο εις σάρκαν μια….», μέρος β’:  κατανοούμε απόλυτα ότι ο νέος τρόπος ζωή σας περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικού είδους οικογενειακές και κοινωνικές υποχρεώσεις, και ότι όλες οι προσκλήσεις που λαμβάνετε έρχονται στο όνομα της νέας  οικογένειας. Δεν σας αποστείλαμε όμως ποτέ επίσημη πρόσκληση για καφέ με την παιδική σας φίλη ή φίλο για να παραστείτε  έως new couple in town..  Ένα καφεδάκι μία με δύο ωρίτσες, μπορούμε να το πιούμε όπως παλιά, με κους κους εμείς, με θέματα μπάλας εκείνοι..

Η νέα σας κοινή πορεία σηματοδοτεί μια αρχή· αυτό δεν σημαίνει όμως ότι διαγράψετε τον πρότερο κοινωνικό βίο σας ή τους ανθρώπους σας μέχρι εκείνη τη στιγμή.. . μπορεί να μην ταιριάζουμε ή να ταυτιζόμαστε με τους συντρόφους ή τους συζύγους των φίλων μας  δεν σημαίνει όμως ότι σχέσεις ετών μπορούμε να τις παραγκωνίσουμε έτσι εύκολα. Όταν υπάρχει η θέληση υπάρχει κ ο χρόνος για να περάσει κανείς λίγη ώρα με παλιούς, καλούς φίλους.

Αν πάλι δεν έχετε περάσει το κατώφλι του έγγαμου βίου, αλλά είστε από εκείνους που έχουν διανύσει αρκετά χρόνια κοινού δρόμου και όπως λένε, «…ένα χαρτί δεν κάνει τη διαφορά σε αυτό που έχουν χτίσει μέχρι σήμερα», τότε ρίξτε μια ματιά στα παραπάνω γιατί μάλλον και για εσάς χτυπάει η καμπάνα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.