Γιορτή για τα παιδιά του Κέντρου Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ

0
507

18.12.2014Γιορτάζουμε με τα παιδιά της «γειτονιάς μας»
Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 6.00 μμ ο Αη-Βασίλης έρχεται για τα παιδιά μας στην καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κέντρου Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α).
Δεν έρχεται μόνος του όμως να μοιράσει δώρα και χαμόγελα στα παιδιά που λόγω κοινωνικών συνθηκών στερούνται πολλά περισσότερα από τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά φέρνει μαζί του ως βοηθούς μια πολύ δυνατή ομάδα. Και πιο συγκεκριμένα: την ομάδα κουκλοθέατρου «Μαριονέττες εν δράσει», το μουσικό συγκρότημα της ΑΡΣΙΣ «Άρσις-Θέσις», τους εμψυχωτές Μπουρμπουρίθρα και Τόνι Πεπερόνι και την χορεύτρια Μαρία Στεφάνου σε τρελό ZUMBA κέφι!!
Στη θέση των ξωτικών η μεγάλη ομάδα των στελεχών και εθελοντών της ΑΡΣΙΣ προετοιμάζει, στηρίζει και θα διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά στη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Τα στελέχη και οι εθελοντές του ΚΥΝ εργάζονται καθημερινά υπερασπιζόμενοι το βέλτιστο συμφέρον των ανηλίκων και των οικογενειών τους, τα δικαιώματα των νέων και κάθε ανθρώπου που βρίσκεται σε κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού.
Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων, ακολουθώντας τις επιταγές που προτάσσουν οι αρχές που διέπουν το διεθνές και εσωτερικό δίκαιο που προστατεύει τα δικαιώματα του ΠΑΙΔΙΟΥ και την εφαρμογή τους στην πράξη ανεξαιρέτως για όλους, έχει αναπτύξει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και δράσεων σε πολλά επίπεδα, η οποία συνίσταται στα εξής:
Εξυπηρετεί περίπου 80 παιδιά ηλικίας 6 – 18 ετών παρέχοντας σε εβδομαδιαία βάση μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης καθώς επίσης και συνοδεία των παιδιών αυτών σε εξωτερικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Επιπλέον, εξυπηρετεί μηνιαίως τις οικογένειες περίπου 120 παιδιών με υπηρεσίες όπως διοικητική υποστήριξη, νομική συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, διασύνδεση με ιατρικές υπηρεσίες και παροχή γεύματος.
Πολύ σημαντικό έργο, επίσης, επιτελείται από την ομάδα των στελεχών της κοινωνικής εργασίας στο δρόμο που καθημερινά εντοπίζουν, ερευνούν και βοηθούν τα παιδιά που εργάζονται στο δρόμο. H ομάδα παρακολουθεί και στηρίζει περίπου 70 παιδιά το μήνα.
Τέλος, είναι το έργο που επιτελεί το Κινητό Σχολείο (Mobile School) της ΑΡΣΙΣ (σε συνέργεια με την ΜΚΟ PRAKSIS) στους οικισμούς Ρομά περιφερειακά της Θεσσαλονίκης συναντώντας σε εβδομαδιαία βάση 30-40 παιδιά που λόγω φτώχειας και κοινωνικών συνθηκών στερούνται πλήρους πρόσβασης στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα. Το Κινητό Σχολείο, άλλωστε, δρα και σε άλλες γειτονιές της πόλης αλλά και συνεργάζεται με σχολεία σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να στηρίξετε τις δράσεις μας και να ενημερωθείτε εκτενέστερα για το έργο της ΑΡΣΙΣ και ειδικότερα του Κέντρου Υποστήριξης Νέων.
Ευχόμαστε σε όλους καλές γιορτές, υγεία, αγάπη και δημιουργία!
Για περισσότερες πληροφορίες: Νατάσα Τσιαϊρη, Αλεξάνδρα Ματού
Τηλέφωνα: 2310 227311, 2310 228850
Email: [email protected]

Προηγούμενο άρθροΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΝΕΝΑΣ / Πού θα πάμε, τί θα δούμε, τί θα ακούσουμε (18-24/12)
Επόμενο άρθροΔιανυκτέρευση στο Μουσείο – Sleepover 2014
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.