Γκαλερί TinT: The Volta Show – Volta 8 / Basel

0
674

Η γκαλερί TinT τον Ιούνιο πηγαίνει στη Βασιλεία: συμμετέχει για δεύτερη φορά φέτος στη VOLTA 8, μια «επιλεκτική» φουάρ που παρουσιάζει γκαλερί από όλο τον κόσμο με σύγχρονο προφίλ και προτάσεις με νέους εικαστικούς. Η γκαλερί TinT παρουσιάζει τους ΧΡΗΣΤΟ ΒΕΝΕΤΗ και ΧΡΗΣΤΟ ΔΕΛΗΔΗΜΟ στο project «Have you ever drawn the line?», που επιμελήθηκε η εικαστικός-μουσειολόγος ΕΛΕΝΗ ΡΗΓΑ.

Ο Χρήστος Δεληδήμος θα παρουσιάσει μια σειρά από σχέδια μεγάλων διαστάσεων που τα δουλεύει με χρωματιστά μολύβια. Μέσα από τη ζωγραφική του ο Χρήστος Δεληδήμος δημιουργεί ένα κόσμο υπερβατικό και μεταφυσικό. Ό,τι ζωγραφίζει αποκτά μια συμβολική διάσταση. Στοιχεία παρμένα από τη φύση αλλά και τη φαντασία μπλέκονται σε μια ενιαία σύνθεση. Τοπία, δάση, φυτά, ζώα και συνήθως ανάμεσα σε όλα αυτά μια ανθρώπινη παρουσία, συνθέτουν ένα καθαρά ψυχολογικό τοπίο, που έχει τη μορφολογία ενός παραμυθιού. Αρχέγονα ένστικτα, σκοτεινές και ασυνείδητες πλευρές της ανθρώπινης φύσης είναι το πεδίο έρευνάς του.

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1979. Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1996-2004), όπου και ολοκληρώνει μεταπτυχιακές σπουδές. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα μεταξύ των οποίων στην έκθεση Paint-id, στα πλαίσια της biennale:2 Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, Αθήνα (2009), στην έκθεση με τίτλο ΧΡΑΑΤΣ! Μόδα από χαρτί, Μουσείο Μπενάκη, Αθήνα (2007), στην έκθεση Αυστηρώς κατάλληλο, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα (2004). Συμμετείχε επίσης στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθηνών (2006), ως περφόρμερ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

O Χρήστος Βενέτης θα παρουσιάσει την εγκατάσταση Αναιμικά αρχεία (2009-2012), όπου σχεδιάζει με μολύβι σε εσώφυλλα μεταχειρισμένων βιβλίων. Παρατιθέμενα σε σειρά, τα «κινούμενα» σχέδια του Βενέτη, αν και αποσπασματικά, δημιουργούν μια ζωντανή αφήγηση. Οι νοσταλγικού χαρακτήρα εικόνες του συγκροτούν ένα ημερολόγιο ονείρων, σαν μια απέλπιδα προσπάθεια αποτύπωσης σκόρπιων αναμνήσεων. Τόσο τα θέματα «γυμνής ζωής» που επιλέγει να σχεδιάσει, όσο και οι γυμνές ράχες των βιβλίων, δηλαδή το σημείο από όπου αφαιρείται βίαια το περιεχόμενο για χάρη της ροής και ένωσης του «φιλμ», εντείνουν τη γνωστική ανομία των εικόνων του Βενέτη και προσδίδουν δραματικότητα στην αφήγησή του.

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1967. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μεταξύ άλλων στην έκθεση με τίτλο Utopia, Κέντρο Ευαγόρα Λανίτη, Λεμεσός (2012), στην έκθεση με τίτλο Conversation Piece, γκαλερί TinT, Θεσσαλονίκη (2010), στην έκθεση με τίτλο Hinterland, Πεδίο Δράσης Κόδρα, Καλαμαριά, οργάνωση Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς (2009), στα Rooms2000, Hotel St. George Lycabettus, Αθήνα, οργάνωση γκαλερί Καππάτος (2000), στη Biennale of Young Artists of Mediterranean Countries, Νίκαια, Γαλλία (1999), κα.

Γκαλερί TinT ■ TinT gallery

Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη ■ 13 Chrys. Smyrnis st., GR-546 22 Thessaloniki

tel. + 30 2310 235 689 – tel./fax + 30 2310 220 191 – [email protected] – www.tintgallery.gr

Προηγούμενο άρθρο«Χαιρετισμοί από τη Βραζιλία» με την ΚΟΘ στο Μέγαρο
Επόμενο άρθροΠαρουσιάζεται του Ιστορικού Αρχείου των Ηλεκτρικών Εταιριών Θεσσαλονίκης
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.