Δέκα προτεραιότητες για επανεκκίνηση της οικονομίας

0
274

Η επανεκκίνηση των έργων στους τέσσερις μεγάλους οδικούς άξονες, η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, η ιδιωτικοποίηση ΤΡAIΝΟΣΕ και RΟSCO και η βελτίωση του πλαισίου για την προσέλκυση επενδύσεων είναι οι βασικότερες από τις δέκα προτεραιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Υποδομών, όλες «μνημονιακής» προέλευσης. Ανάμεσα στις κινήσεις που εξήγγειλε χθες ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης για τους αμέσως επόμενους μήνες είναι η δημιουργία ενός νέου πλαισίου για την ταχύτερη αδειοδότηση των νέων επιχειρήσεων και η συγκέντρωση στο υπουργείο Ανάπτυξης των περισσότερων αρμοδιοτήτων για την αδειοδότηση μεγάλων επενδύσεων. Επίσης προαναγγέλθηκε ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα παρουσιαστεί και σειρά άλλων πολιτικών προτεραιοτήτων, που δεν είναι σε άμεση συνάρτηση με το μνημόνιο. Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να αγνοήσει το πολιτικό κόστος των αποφάσεών του. «Δεν θέλουμε να μείνουμε σε εκθέσεις ιδεών, θέλουμε να μας κρίνετε με βάση συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα», ανέφερε.

μέσω kathimerini.gr

Προηγούμενο άρθροΡε ξέρεις ποια είμαι εγώ… πως με λένε… κι η σκούφια μου από που κρατάει;
Επόμενο άρθροΟ «φωταδιστής» δάσκαλος
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.