Δείτε το logo του 1oυ Διεθνούς Συμποσίου Θεραπειών μέσω Τέχνης

0
668

Psy-SymposioΤον Μάρτιο του 2015, η «Ψυχολογία-Τέχνη» δημοσίευσε ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον σχεδιασμό της αφίσας  το λογότυπο του 1oυ Διεθνούς Συμποσίου Θεραπειών μέσω Τέχνης «Ζωή και Tέχνη είναι ένα», το οποίο εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης – «Παλιές Διασταυρώσεις-Make it Νew ΙΙΙ» με στόχο την εμπλοκή της δημιουργικής συλλογικότητας στην υλοποίηση του.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν γραφίστες, εικαστικοί καλλιτέχνες καταθέτοντας τη δική τους ενδιαφέρουσα προσέγγιση για τη δημιουργική ταυτότητα του Συμποσίου. Η εξέταση των προτάσεων  έγινε από την Διοργανώτρια και την Επιτροπή  και προέκρινε την πρόταση της εικαστικού Πωλίνας Κουργένη

Το δημιουργικό δίχως  οπτική ‘φλυαρία’,αποτελείται  από φωτεινό λευκό , γραμμικού σχεδίου, δίνοντας έμφαση περισσσότερο στις γραμμές και τονίζοντας ποιητικά, ευαίσθητα αλλά και ιδιαίτερα την οπτική απεικόνιση του τίτλου

Η δημιουργός  αναφέρει στο συνοδευτικό  κείμενο:

«Προτίμησα να λειτουργεί με ελάχιστα χρώματα και απλές γραμμές έτσι ώστε να υπερισχύει ο σκοπός  με απόλυτα σχήματα, σύμβολα. Τα δύο χρώματα, αν και περιορισμένα στην ποσότητα τους, έχουν δυναμική και ένταση που καταλήγουν να λειτουργούν με πλήρη αρμονία και λιτότητα. Η δύναμη του μαύρου, ο έντονος τόνος του κόκκινου και η δυνατότητα του καθαρού και επιβλητικού λευκού που είναι αποτέλεσμα όλων των χρωμάτων, είναι ένας συνδυασμός οικείος και ευανάγνωστος. στοχεύει περισσότερο στα μη-λεκτικά σύμβολα και τις μεταφορές στην θεραπεία μέσω τεχνών, τα οποία καλλιεργούν τις αισθήσεις, την δημιουργικότητα, το παιχνίδι και την σχέση μας με τη γη και τον Κόσμο. Μια συνομιλία ανάμεσα στην Ζωή και την Τέχνη. Η Ζωή είναι το δέντρο το οποίο προέρχεται από το πινέλο που υποδηλώνει την Τέχνη. Οι τρίχες του πινέλου από την άλλη, λειτουργούν ως ρίζες του δέντρου που δίνουν Ζωή και χρώμα στα φύλλα των κλαδιών του. Το δέντρο ως σύμβολο του εαυτού, ως προς τις ρίζες, τα κλαδιά και την άνθιση που νιώθει ο καθένας».

Η Διοργανώτρια προτίθεται να παρουσιάσει στο Συμπόσιο όλες τις προτάσεις του δημιουργικού και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες.

Η κριτική επιτροπή:

Γιώργος Τσακίρης, Καθηγητής Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Α.Π.Θ.

Δωροθέα Κοντελετζίδου, Διδάκτωρ Α.Π.Θ, ιστορικός- θεωρητικός της τέχνης

Ελενα Τονικίδη, εικαστικός, art-therapist, επιμελήτρια συμποσίου

Ελευθερία Στόικου, εικαστικός, εκπαιδευτικός

Προηγούμενο άρθροΠοτάμι: αποτυχημένος ο Ξυδάκης…
Επόμενο άρθροΣινεμά κάτω από τα αστέρια του Παρθενώνα!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.