Δημητριάδης, Αναστασιάδης και μεθοδολογία

0
466

Του Σάββα Ιακωβίδη

Πώς ένα εύρωστο τραπεζικό σύστημα μέχρι πριν από ένα χρόνο, αίφνης κατέρρευσε και αναζητά εναγωνίως δισεκατομμύρια για να επιβιώσει; Ποιες είναι οι προοπτικές επιβίωσής του; Ποιοι ευθύνονται για το κατάντημα του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Ποια λάθη διαπράχθηκαν διαχρονικά και ειδικά τα τελευταία δυο-τρία χρόνια, μη εξαιρουμένης της περιόδου Μαΐου 2012, μέχρι σήμερα; Ποιες είναι οι ευθύνες των Δ.Σ. των τραπεζών; Πόσο αντικειμενικά αξιόπιστη θα είναι έρευνα, που διεξάγει ξένος οίκος; Τα ερωτήματα αυτά τίθενται μετά από δύο γεγονότα. Πρώτον, μια συνάντηση του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, με τον Διοικητή της ΚΤΚ Π. Δημητριάδη. Και, δεύτερον, την αλλαγή της μεθοδολογίας για τα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών. Η συνάντηση Δημητριάδη-Κυπριανού έγινε την περ. Τετάρτη. Κατ΄ αυτήν, ο Διοικητής ενημέρωσε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η έρευνα του οίκου Alvarez & Marsal αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου. Ο Α. Κυπριανού επισήμανε πως ο Διοικητής δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε: «Η δική μας άποψη είναι ότι θα πρέπει να δημοσιοποιηθεί αυτή η έρευνα, όταν θα ολοκληρωθεί, και εκεί και όπου προκύπτουν ευθύνες, όπου και αν αυτές ανήκουν, θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού» («Χαραυγή», 3/1/2013).

μέσω Sigma Live

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΛΟΞΑ / Ο πολιτικός…
Επόμενο άρθροΚοινοποιήστε (share) και κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για το Β. Παπακωνσταντίνου στο Love Casual Living
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.