ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ / Τι γίνεται όταν φτάνει η στιγμή ο μικρός και η μικρή να πάνε σχολείο;

0
1050

roussaki“Στην Ακαδημία  Δεινοσαύρων”, Μαρία Ρουσάκη, Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου, εκδ. Παπαδόπουλος

Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου

Τι γίνεται όταν φτάνει η στιγμή ο μικρός και η μικρή να πάνε σχολείο;

Όταν είναι το μικρότερο ανάμεσα στα άλλα αδέρφια και έχει μεγαλώσει με την προσοχή όλων, αλλά και την ατάκα «Είσαι μικρός και λεπτός». Έτσι και ο Μπόμπος, ο μικρότερος Δεινόσαυρός στην οικογένεια των Δεινοσαύρων, φτάνει η στιγμή του να πάει στην Ακαδημία όπως και τα αδέρφια του ο Σαύρος, η Σαυρίνα, ο Δείνος και η Δείνα, αλλά και οι γονείς του και ο παππούς και η γιαγιά εκεί φοίτησαν και μάλιστα με επιτυχία. Να όμως που είναι δύσκολο για τον ίδιο και του γεννά φόβο και ανασφάλεια.

Η Μαρία Ρουσάκη έστησε αυτή τη μικρή, όμορφη και ενδιαφέρουσα ιστορία με τρυφερότητα για την πιο τρυφερή ηλικία. Η στιγμή του αποχωρισμού του παιδιού από το σπίτι για να πάει στο σχολείο, αλλά και ότι μπορεί αυτό να προσφέρει παρουσιάζεται με εύστοχο τρόπο δίχως φλυαρίες. Όμορφες μικρές σκηνές, με προσεγμένες λέξεις και σκέψεις που αναδεικνύουν το στόχο που έχει βάλει η συγγραφέας.

Η εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, παράλληλα ακολουθεί το κείμενο και καταφέρνει να έλξει τη ματιά του αναγνώστη.

 

Οπισθόφυλλο

Ο Μπόμπος επιτέλους γίνεται μαθητής στην Ακαδημία Δεινοσαύρων. Πρέπει να χαρεί! Πρέπει να σηκώσει το κεφάλι του ψηλά και να βρυχηθεί δυνατά! Να βροντήξει την ουρά του στο έδαφος! Να βαδίσει βαριά στη γειτονιά! Όμως ο Μπόμπος νιώθει μικρός αφού η ουρά του ακόμα χωράει μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ακόμα δεν έχει σπάσει την καρέκλα της κουζίνας. ‘Aλλωστε, η Aκαδημία Δεινοσαύρων είναι για μεγάλους δεινόσαυρους…

 

Βιογραφικό

http://www.biblionet.gr/author/40187/%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1_%CE%A1%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B7

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.