Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας: αύξηση εκπομπής ρύπων για το 2011

0
598

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιοποίησε η Διεθνής Επιτροπής Ενέργειας, οι εκπομπές CO2 από την καύση ορυκτών καυσίμων αυξήθηκαν κατά 3,2% τo 2011. To 45% αυτών οφείλεται στην καύση άνθρακα, ενώ για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο τα ποσοστά είναι αντίστοιχα 35% και 20%.

Η αύξηση των εκπομπών δεν ήταν βέβαια ομοιόμορφα κατανεμημένη σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι χώρες του ΟΟΣΑ μείωσαν τις εκπομπές τους κατά 0,6% ενώ οι υπόλοιπες τις αύξησαν κατά 6,1%. Χαρακτηριστικό είναι πως οι εκπομπές CO2 της Κίνας αυξήθηκαν κατά 9,3% και της Ινδίας κατά 8,7%. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατά κεφαλήν εκπομπές των δύο αυτών χωρών είναι αντίστοιχα στο 63% και 15% του μέσου όρου των χωρών του ΟΟΣΑ.

Οι εκπομπές της ΕΕ μειώθηκαν κατά 1,9% και των ΗΠΑ κατά 1,7%.

μέσω ΚΛΙΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Προηγούμενο άρθροΞαναϊδωμένος Φόβος
Επόμενο άρθροΤο “τραγούδι του Euro 2012”!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.