Διημερίδα του Ε.Ο. ΞΥΝΗ στο πλαίσιο του Money Show

0
476

Εκατοντάδες καλεσμένοι του Money Show παρακολούθησαν τη μεγάλη διημερίδα με θέμα «Η Ανάπτυξη μέσα από την Καινοτομία, το Διαδίκτυο και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα», που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το Business School του Mediterranean College και ο τομέας Οικονομίας και Διοίκησης των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Money Show την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, στο Hyatt Regency Thessaloniki, με την συμμετοχή ακαδημαϊκών του οικονομικού κλάδου, εκπροσώπων επαγγελματικών φορέων και επαγγελματιών που διακρίνονται στους τομείς της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στόχος της διημερίδας ήταν να προσεγγίσει θέματα όπως η ανάπτυξη καινοτόμων επενδυτικών σχεδίων, τα πλαίσια σύστασης νέων εταιρειών, η στήριξη νεανικών επιχειρηματικών σχεδίων, αλλά και οι νέες ευκαιρίες που προκύπτουν από την αξιοποίηση του διαδικτύου για τις επιχειρήσεις.

Την Παρασκευή στην αίθουσα REGENCY BALLROOM ξεκίνησε η διημερίδα με την ενότητα «Ανάπτυξη και καινοτομία». Την έναρξη της διημερίδας χαιρέτησε επίσημα ο Γενικός Διευθυντής του NOESIS κ. Θανάσης Κοντονικολάου. Στο πάνελ συμμετείχαν ο κ. Χαράλαμπος Μιχαηλίδης, Διευθυντής Ανάπτυξης στο Ρωσικό Κέντρο Ανάπτυξης, ο κ. Απόστολος Κρητικός, Συντονιστής Open Coffee Θεσσαλονίκης, Διοργανωτής Stratup Weekend Thessaloniki, Υπ. Διδάκτορας Πληροφορικής ΑΠΘ, ο κ. Λάμπρος Γατσώρης, Academic Programme Leader, Business School του Mediterranean College, ο κ. Σταύρος Μπαρούτας, Διευθυντής Πωλήσεων της Specifar, και ο κ. Αλέξανδρος Νίκου, Ιδρυτής της Εταιρείας Beetroot.

Στο πάνελ της δεύτερης ενότητας με θέμα «Ανάπτυξη και διαδίκτυο», πήραν μέρος ο κ. Χρήστος Ζιάκης, M.Sc. Applied Informatics, PhD candidate UoM, Ιδιοκτήτης imarketing.gr, ο κ. Δημήτριος Τραγουδάρας, Academic Programme Leader HNDs Mediterranean College Thessaloniki, ο κ. Γιάννης Νάνος, Καθηγητής Πληροφορικής Computing School του Mediterranean College, ο κ. Γεώργιος Μίσκος, Υπεύθυνος Τεχνολογίας της DEALINGERS.COM, ο κ. Αναστάσιος Κάπαρης, Ιδρυτής του www.tospitimou.gr, και ο κ. Γιώργος Πανώριας, Οικονομολόγος.

«Ανάπτυξη και νεανική επιχειρηματικότητα» ήταν το θέμα της τρίτης ενότητας,  στην οποία συμμετείχαν ο κ. Σπύρος Χιωτέρης, Διευθυντής της Ελληνικής Συμβουλευτικής, ο κ. Δημήτρης Στρατάκης, Εκπρόσωπος της εταιρείας Unismack, η κα  Δήμητρα Ζερβάκη, Consultant of Innovation and Development και η κα Αγγελική Πέτσα, εκπρόσωπος της εταιρείας Doppler.

Το Σάββατο η ημερίδα συνεχίστηκε στην αίθουσα EPHESUS III με την τέταρτη ενότητά που είχε ως θέμα «Ναυτιλία, ο πυλώνας της ελληνικής οικονομίας», στην οποία συμμετείχαν ο κ. Μίλτος Αρβανιτίδης, Εκπρόσωπος του ΟΛΘ, ο κ. Σταύρος Παράσχος, Country Sales  Manager της Safemarine Hellas και μέλος του Α.P. Moller-Maersk Group, ο κ. Δημήτριος Αηδόνης, Καθηγητής Εφαρμογών Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (Logistics) του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και ο κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Υπ. Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών αναλύθηκαν εις βάθος και με συγκεκριμένα case studies οι τρεις κινητήριες δυνάμεις (καινοτομία, διαδίκτυο και νεανική επιχειρηματικότητα), που η ενσωμάτωσή τους μπορεί να επιφέρει την οικονομική ανάκαμψη, καθώς και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η ναυτιλία, για την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, ως μοχλός για οικονομική ανάπτυξη.

Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ (συνέδρια, διαλέξεις, ημερίδες) με στόχο την ανάπτυξη της επιστημονικής προσέγγισης σε μείζονα θέματα της εποχής μας, την καλλιέργεια του κοινωνικού διαλόγου, και την συνεχή επιμόρφωση των σπουδαστών του.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival 2013.

Γίνετε μέλος του Xinis Education Festival 13 και αποκτήστε το V.I.P. Pass με το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις δωρεάν εκδηλώσεις από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Αποκτήστε τώρα το V.I.P. πάσο

 

XINIS EDUCATION FESTIVAL 2013: GET CULTURED NOW!

http://www.xinisfestival.edu.gr/

Προηγούμενο άρθροΗ ώρα της Γαλλίας
Επόμενο άρθροΗ Λίνα Νικολακοπούλου και η Αργυρώ Καπαρού στο Polis Art Cafe
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.