Δικαίωση Σαμαρά και στην Ευρώπη βλέπει η ΝΔ

0
334

Για πρώτη φορά, μετά από πάνω από δύο σκοτεινά χρόνια, για την Ελλάδα αρχίζει να αχνοφέγγει ένα φως αισιοδοξίας, ενώ και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό σταδιακά αποκαθίσταται. Η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από αυτές τις εξελίξεις, διότι αποδεικνύουν την απόλυτη ορθότητα των επιλογών της και του πολιτικού της λόγου. Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη και την αποδοχή των μόνιμων θέσεών του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η κριτική της ΝΔ απέναντι στις ατελέσφορες φορολογικές καταιγίδες και η εμμονή της στην αδήριτη ανάγκη μέτρων ανάπτυξης πλέον είναι κοινός τόπος και για τους εταίρους μας.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε σε όσα αρνητικά καταλόγιζε στο πρώτο μνημόνιο:

        Μίλησε εγκαίρως για την αδιέξοδη πολιτική των οριζόντιων περικοπών μισθών και συντάξεων και της αύξησης των φόρων, που τελικά έφερνε νέα μέτρα και αυτά με τη συνταγή της λιτότητας που εντέλει κατέληξαν να κάνουν το χρέος μη βιώσιμο και την ελληνική κοινωνία να βυθιστεί στην απόγνωση,

        Και για όσους προκαλούν εσκεμμένα σύγχυση, το πρώτο μνημόνιο ούτε το χρέος μείωνε, ούτε το επιτόκιο μείωνε αλλά αντιθέτως το αύξαινε, ενώ και ο χρόνος αποπληρωμής του χρέους εξακολουθούσε να είναι σύντομος.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώθηκε στην επιλογή της να στηρίξει την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου και να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση:

        Η Ελλάδα παρέμεινε στη ζώνη του ευρώ, και στην Ε.Ε., παρουσία που τέθηκε σε πραγματικό κίνδυνο από την αλλοπρόσαλλη έμπνευση του δημοψηφίσματος του κ. Γ. Παπανδρέου.

        Για πρώτη φορά έγιναν ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με τη τρόικα για το πλαίσιο των μέτρων που έπρεπε να ληφθούν, σε αναμφίβολα αντίξοες συνθήκες.

        Η δανειακή σύμβαση, η οποία αν και εξακολουθεί να διέπεται από τις λογικές των πολιτικών λιτότητας, εντούτοις, δίνει το απαραίτητο χρονικό εύρος να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές που θα μας απομακρύνουν δια παντός από το χείλος του γκρεμού της χρεοκοπίας.

        Ήδη δίνεται η δυνατότητα να «ξεκολλήσουν» τα έργα του ΕΣΠΑ.

Χρειάζεται όμως και κάτι ακόμα: αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής.

Η Νέα Δημοκρατία δικαιώνεται που επέμενε για εκλογές αμέσως μετά τη ψήφιση της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων γιατί:

        Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή για να ξεκινήσει το τιτάνιο έργο της ανάπτυξης.

        Η κοινωνία πρέπει να δώσει την εμπιστοσύνη της στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, ώστε να διαφυλαχθεί η κοινωνική ηρεμία και συνοχή που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του προγράμματος ανάπτυξης.

Σήμερα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο για την ελληνική οικονομία. Για να πετύχουμε τους στόχους μας χρειαζόμαστε ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε άμεσα μέτρα ανάπτυξης, μέτρα επανεκκίνησης της οικονομίας, με ενίσχυση της ρευστότηταςπου θα ανακουφίσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στενάζουν από την ύφεση και θα μειώσουν την ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική, η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ξαναφέρει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά την εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές είναι η μοναδική εγγύηση για να χαράξουμε, επιτέλους, μια νέα αφετηρία για τον τόπο, για να ακολουθήσουμε μια νέα πορεία Ανάπτυξης και Ανοικοδόμησης.

Προηγούμενο άρθρο6η Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στα σχολεία (μη βαράς ρε σου λέω, θα τη γιορτάσω…!)
Επόμενο άρθροΕκδηλώσεις λόγου και άλλα νέα από τη λογοτεχνία
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.