Διόλου πρωτοφανή τα μνημόνια

0
338

Του Γιάννη Μαρίνου

Πρωτοφανή χαρακτηρίζονται τα μόλις εγκριθέντα µέτρα, που απαίτησαν οι δανειστές μας προκειμένου να συνεχίσουν να μας δανείζουν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Επώδυνα, ανυπόφορα, σκληρά είναι πολλά από αυτά, αλλά πρωτοφανή δεν θα χαρακτηρίζονταν αν δεν κυριαρχούσε ο λαϊκισμός και η παραπληροφόρηση. Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον της Ελλάδας αποδεικνύουν τα όσα μου γράφει ο πιστός αναγνώστης μου Παν. Καραγεωργίου και που σας τα κάνω πρωτοχρονιάτικο δώρο, ώστε να ανακουφισθείτε καθώς υπάρχουν και χειρότερα:

«Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλαιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των βαυαρών συμβούλων του στέμματος.

μέσω ΤΟ ΒΗΜΑ

Προηγούμενο άρθροΠΑΡΑΛΟΞΑ / Η Πόλη…
Επόμενο άρθροΝέα επιδείνωση το 2013
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.